Organitzada per la Plataforma No Més Morts a la C-55  i la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, nombrosos veïns i veïnes d’Olesa de Montserrat van ser-hi presents, entre ells l’alcalde i diversos membres del consistori

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]nes 400 persones van participar dissabte passat a la concentració realitzada a la carretera C-55 en protesta pels accidents i les morts que es produeixen en aquesta via catalana, amb nombrosos punts negres.

L’acte, organitzat per la Plataforma No Més Morts a la C-55 i la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, va comptar amb la presència de l’alcalde d’Olesa, Salvador Prat; els regidors del Bloc Olesà, Jordi Martínez i Francesc Rosa, i la regidora d’ERC, Mireia Monfort. També hi han participar diversos olesans i olesanes, la majoria d’ells coneguts del jove olesà que va perdre la vida el passat 3 de gener en un accident produït al quilòmetre 26,5 d’aquesta carretera i lloc on s’ha realitzat la protesta.

L’acte va consistir en tallar la carretera durant 30 minuts i realitzar la lectura d’un manifest per part de les entitats organitzadores. Les principals demandes passen per la sol·licitud del desdoblament de la C-55 en el tram entre Abrera i Manresa i, mentre això no es produeixi, també la gratuïtat de l’autopista C16 per facilitar que sigui aquesta via més segura la utilitzada pels conductors.

Mentre es realitzava la tallada de la C-55, l’alcade d’Olesa, Salvador Prat, també va aprofitar per valorar l’acte. Prat es va afegir a les demandes realitzades pels organitzadors i va posar èmfasi en el fet que cal millorar la circulació d’aquesta via perquè “s’ha d’anteposar per sobre de qualsevol altre consideració la seguretat dels ciutadans”.

La portaveu de la Plataforma No Més Morts a la C-55 , Fina Casals,  es va mostrar molt satisfeta per com s’havia desenvolupat tota la protesta i l’alta participació que va tenir. Casals va explicar que cada vegada els afectats en són més i, per això, la indignació va en augment.

Des de la Plataforma van recordar que protestes d’aquest tipus es repetiran cada vegada que es produeixi un mort més en aquesta fatídica carretera.

 

Foto titular: Extreta de la pàgina web de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here