El Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de la comarca, va fer aquesta petició al  2011, per fer front a la crisi econòmica al Baix Llobregat. Aleshores, la petició va ser rebutjada amb els vots en contra de CIU i PP

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l diputat d’ICV-EUIA del Baix Llobregat, Jaume Bosch, ha presentat al Registre del Parlament una Proposta de resolució que planteja la necessitat de que “la Generalitat creï un òrgan, o taula, de representació política de relació amb la comarca del Baix Llobregat” per tal de coordinar-hi iniciatives contra la crisi econòmica.

Aquesta proposta fou aprovada en forma de Declaració pel Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Llobregat el 31 de març de 2011. El mateix Jaume Bosch va presentar la proposta al Parlament i fou rebutjada amb els vots en contra de CIU i PP el dia sis de setembre de 2011.

La voluntat dels alcaldes i alcaldesses de la comarca era disposar d’aquest instrument “presidit i coordinat per la Vicepresidenta del Govern, on hi siguin presents els responsables dels Departaments de la Generalitat que assegurin la necessària transversalitat administrativa, prioritàriament els d’Ensenyament, d’Empresa i Ocupació”.

Aquest organisme hauria de suposar “un canal de comunicació entre el Govern de la Generalitat i la comarca del Baix Llobregat, propiciant una tasca conjunta de la Generalitat i els alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat, basada en el consens i la cooperació institucional i en benefici d’aquesta comarca”, afirmava la Declaració.

El diputat santfeliuenc Jaume Bosch, que aquesta setmana ha tornat a ser designat com a diputat de referència del Baix Llobregat, considera que “durant els gairebé dos any transcorreguts des de el març del 2011, la crisi econòmica ha continuat agreujant-se al Baix Llobregat, raó per la qual el mecanisme de coordinació sol•licitat pels alcaldes i alcaldesses de la comarca continua essent imprescindible per sumar esforços davant la difícil situació que viu el Baix Llobregat”.

Bosch, confia en que aquesta legislatura s’aprovi la creació d’aquest organisme. Durant l’anterior legislatura els vots de CIU i els del PP, que donava suport a CIU, varen impedir la seva aprovació. El diputat ecosocialista recorda però que les coses han canviat, ja que “ara és ERC qui comparteix majoria parlamentària amb CIU, i ERC va votar favorablement a la Proposta de Resolució d’ICV-EUIA l’any 2011”. D’altra banda el PP ja no manté cap pacte amb CIU i podria també donar suport a la Proposta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here