L’Acadèmia també atorga aquesta distinció a l’actriu esparreguerina Anna Lizaran a títol pòstum

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l cartellista olesà, Macari Gómez MAC, és nomenat avui nou Membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català per la seva trajectòria professional i contribució al cinema.

L’Acadèmia atorga també aquest càrrec honorífic a les actrius Anna Lizaran i Montserrat Salvador, el director i guionista Bigas Luna, el músic Carles Santos i el director de fotografia Tomàs Pladevall. La distinció a Anna Lizaran serà a títol pòstum; l’actriu va rebre amb il·lusió i agraïment la notícia d’aquest reconeixement pocs dies abans de morir.

Macari Gómez és un dels cartellistes cinematogràfics més significatius del panorama estatal, va estar en actiu durant 30 anys i els seus cartells van ser dels més admirats. Inclús rebia encàrrecs de Hollywood. Alguns dels seus cartells corresponen a Río Grande (John Ford), La tentación vive arriba (Billy Wilder), El verdugo (Luís García Berlanga) i Tiburón (Steven Spielberg).

El reconeixement del cinema català a Macari Gomez, és fruit del propi treball de l’artista, però també dels esforços de dos olesans que han estat claus en tot aquest procés. Akira Valero, coordinadora del curtmetratge “Macari Gomez: un home de cartell” que es va projectar en la darrera edició del Festival de Sitges; i Pep Amores, productor, que ha esta el responsable de fer directament les gestions amb els responsables de l’Acadèmia per fer possible aquest reconeixement.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here