El cicle, amb el títol de “Món contemporani”, comença demà amb una conferència de Ferran Aisa sobre la utopia

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat inicia aquesta setmana un nou cicle anomenat “Món Contemporani”, amb l’objectiu de promoure l’esperit crític i la mobilització de les idees, agitar el debat sobre les tendències i investigacions en la interpretació del món actual, fomentar el diàleg i la reflexió al voltant de les grans transformacions socials i afavorir la socialització de la cultura i la participació.

El cicle comença demà dimarts, 29 de gener, a les 19 hores, amb una conferència a càrrec de Ferran Aisa titulada “Quina és la utopia del nostre temps?”, a partir de l’assaig de recent publicació “Utopia”, un recorregut per la història del pensament utòpic.

Ferran Aisa és Premi Ciutat de Barcelona d’Història i ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, ha fet de documentalista i ha comissariat exposicions. Entre les seves múltiples publicacions destaquen, entre d’altres, “Camins utòpics, Barcelona, 1868-1888”; “La cultura anarquista a Catalunya”; “La Internacional, el naixement de la cultura obrera”; “Les avantguardes, surrealisme i revo­lució” i “Mestres, renovació i avantguarda a Catalunya”.

L’assaig “Utopia” que presentarà demà al Baix Llobregat proposa un recorregut pel pensament filosòfic des de l’Antiguitat fins als nostres dies, sense oblidar-se de les contrautopies i dels moments de crisi permanent que viu la societat actual.

Les properes sessions de “Món contemporani” comptaran també amb la participació d’entitats, clubs de lectura i persones del Prat de Llobregat compromeses en la reflexió de l’actualitat i se celebraran cada trimestre al Cèntric.

Per tal de facilitar l’accés a l’activitat, es farà una retransmissió via streaming (en fase de proves) que tothom podrà seguir des del seu ordinador. Per accedir-hi cal connectar-se a http://www.livestream.com/elpratcultura

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here