La moció, entre d’altres mesures, reclarma que els consistoris baixllobregatins deixin de treballar amb entitats bancàries que executin desnonaments.  Les principals ciutats del Baix Llobregat ja estan adoptant mesures contra els desnonaments i de pressió als bancs a proposta d’ICV-EUiA-EPM

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]questa moció pretén pressionar a les entitats financeres perquè tinguin més sensibilitat amb la gent que pot perdre casa seva.

Les alcaldies d’ICV-EUiA-EPM del Baix Llobregat deixaran d’operar amb entitats financeres que promoguin desnonaments i demanaran als jutjats una relació de persones amenaçades de perdre casa seva per poder assessorar-les. Les alcaldies del Prat i Santa Coloma de Cervelló, ja han aprovat aquesta moció, mentre a Sant Feliu de Llobregat o La Palma de Cervelló es va aprovar una moció similar, consensuada amb totes les forces polítiques del consistori.

Per altra banda, altres municipis del Baix Llobregat en els que la coalició està a l’equip de Govern, com per exemple Gavà, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts o Viladecans, també han impulsat les mateixes mesures per mitjà de la moció.

I així mateix s’ha fet en els casos en els que ICV-EUiA-EPM està a l’oposició, en alguns aconseguint aprovar amb èxit la moció com és el cas de Cornellà,  Molins de Rei o Martorell. En d’altres, com el de Castelldefels, la moció es va presentar però se’n va aprovar una altra presentada pel govern municipal (CiU-PP-AVVIC).

La moció d’ICV-EUiA-EPM  reclama de nou la suspensió dels desnonaments i la dació en pagament, i inclou mesures per tal de pressionar a les entitats financeres perquè tinguin més sensibilitat amb la gent que pot perdre el seu habitatge i que es troba en situacions de vulnerabilitat.

També ordena a la Policia Local que deixi de prestar suport a la policia judicial a l’hora d’executar un desnonament, i recull el compromís d’assessorar a les persones afectades a través de les respectives Oficines Locals d’Habitatge.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here