La sala d’actes del Centre Cultural Joan N. Garcia Nieto es va omplir ahir amb més de 150 persones en el col•loqui convocat per l’ANC de Cornellà, amb la col•laboració de l’Associació de Veïns de Sant Ildefons

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’esdeveniment va comptar amb les intervencions del primer alcalde de la democràcia a Cornellà, Frederic Prieto; el cantant madrileny Ramoncín; i l’economista i professor universitari Emili Valdero. Segons l’organització, la xerrada ha complert l’objectiu de fer arribar el missatge de l’Assemblea a persones que no el solen rebre.

Durant la primera intervenció, l’exalcalde de Cornellà va fer un breu repàs de la història de Catalunya des de la Transició fins l’actualitat. Després d’afirmar que ell mai ha estat independentista, va assegurar que “l’únic camí viable pel poble català és decidir si volem ser un estat independent o ens volem relacionar de tu a tu amb Espanya”. Prieto va co cloure que no considera que “decidir el futur del país sigui una traïció ni al seu pare ni la seva terra”.

Posteriorment, Ramoncín va agraïr la bona acollida que va rebre a Catalunya i els avenços dels que aqusta gaudia respecte a Madrid. El cantant madrileny va argumentar que “quan un país és vol separar d’un altre la solució no és silenciar-lo”, i que “la voluntat de 7 milions de persones no es pot ignorar”. L’artista va acabar dient que “no s’explica com algú que porta 50 anys en un país no en parli l’idioma”.

L’última intervenció, protagonitzada per Emili Valdero, va permetre a l’economista explicar el dèficit fiscal que pateix Catalunya posant l’accent en què “tothom el pateix, sigui d’on sigui i parli la llengua que parli”. Malgrat admetre les incerteses del procés, Valdero va intentar contrarestar, en definitiva, els que l’ANC anomena “les mentides del discurs de la por”.

Després del torn de preguntes moderat per Jaume Marfany, responsable de comunicació del Secretariat Nacional de l’Assemblea, l’entitat organitzadora va acomiadar l’acte emplaçant a assistir als propers actes. L’ANC espera que aquest esdeveniment obri la porta a xerrades amb característiques semblants, per poder fer arribar a tothom el seu missatge.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here