Salut crea l’identificatiu ‘Cuida’m’ per garantir un tracte diferenciat a persones amb demències greus i discapacitat. La prova pilot es posarà en marxa a la ciutat baixllobregatina de Cornellà

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]es persones amb demències greus, discapacitat intel·lectual, autisme o amb danys cerebrals, obtindran el distintiu “Cuida’m” a la seva targeta sanitària, que els permetrà tenir una atenció adaptada a les seves necessitats.

La prova pilot s’està començant a implantar a Cornellà, Manresa i el Maresme Central i l’objectiu és que el 2014 es pugui estendre al conjunt de territori.

Amb aquesta identificació es vol aconseguir que el personal mèdic conegui des del primer moment les característiques del pacient i pugui estar acompanyat per un familiar en tot moment i evitar situacions que poden provocar una crisi as la persona malalta.

Durant aquesta prova pilot són els metges o metgesses d’aquests centres els que fan la sol·licitud de la TSI  “Cuida’m” per a aquelles persones amb demència (amb un nivell d’afectació cognitiu moderat), discapacitat intel·lectual greu i profunda, discapacitat intel·lectual lleu o moderada amb trastorns de conducta, trastorns de l’espectre autista i/o dany cerebral.

La petició es fa a proposta del metge o metgessa, si considera que la persona ha de disposar de la TSI (Tarjeta Sanitària Integrada)  “Cuida’m”, o bé a petició de la persona que en serà titular o del seu representant (familiar o tutor). Una vegada acceptada la sol·licitud, la persona titular rebrà la targeta al seu domicili.

L’objectiu de la TSI  “Cuida’m”, doncs, és permetre una atenció més adaptada a les necessitats d’aquestes persones, facilitar la seva relació amb els professionals i l’acompanyament per part dels seus familiars o cuidadors, sempre que ho permeti la situació clínica.

Una vegada s’analitzin els resultats de la prova pilot, el projecte es podrà estendre a la resta de centres de Catalunya. Els resultats de la prova pilot s’avaluaran a finals del 2013.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here