La Fira, que enguany arriba a la seva 162a edició, es reivindica com una oportunitat econòmica per a la vila i la comarca i ofereix un ampli ventall d’oferta i activitats per als visitants

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]quest cap de setmana s’està celebrant a Molins de Rei la Fira de la Candelera, la Fira de Fires per excel·lència del Baix Llobregat. Una mostra amb més de 50.000m2 de recinte firal, que supera el llindar dels 800 expositors i que s’espera que visitin prop de mig milió de persones.

“La Fira de la Candelera és el màxim aparador que té el municipi a la comarca i al país. És també una aportació a l’economia del país i la nostra millor oportunitat per oferir-nos, per mostrar els nostres productes, la nostra identitat i els nostres carrers. La Fira de la Candelera és una oportunitat magnífica de fer intercanvi, de fer fira, i de gaudir i descobrir Molins de rei”, explica Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei.

L’Ajuntament de Molins de Rei, així com el sector comercial, industrial i el teixit associatiu de la vila, s’ha abocat en aquesta Fira de la Candelera, que també es reivindica com una oportunitat econòmica per al país. Per això, per tal de mostrar l’impacte econòmic positiu de la Fira de la Candelera, en l’edició d’enguany es realitzarà un estudi d’impacte econòmic analitzant diferents vectors: la contractació tant entre les empreses del municipi com entre els expositors, el consum dels visitants en hosteleria, les vendes del comerç i dels expositors, etc.

“L’aportació de la Fira de la Candelera per al país és important: és la fira més antiga del Baix Llobregat i de les més antigues del país i volem constatar aquesta rellevància també amb una valoració d’impacte econòmic que estarà disponible el més de març. Som conscients que la Fira de la Candelera és una oportunitat magnífica per tot Molins de Rei i pels visitants que vénen a Molins de Rei i ho volem certificar amb aquesta xifra”, afirma l’alcalde de la vila.

La Fira de Fires del Baix Llobregat

La Fira té vocació d’atraure a persones d’arreu i per això proposa una variada oferta, on tothom pugui trobar quelcom interessant. Entre les vinculades al sector agrícola hi ha la tradicioanal Fira del Planter, dels Arbres Fruiters i de la Jardineria, instal·lada al voltant de l’església, el marc perefecte on trobar una gran varietat de planter i arbres fruiters, com també flors i plantes ornamentals. La Fira de la Maquinària Agrícola i de Jardineria, al carrer Major entre el carrer Pare Manyanet i el carrer d’Ignasi Iglésies, ofereix una mostra d’estris i maquinària agrícola i de jardineria. I a la mostra de Bestiar, ubicada al carrer del Foment i al pati de la Fundació Agrària de Molins de Rei, s’hi exposen cavalls, cabres, vedells, una verra amb garrins, galls i gallines, faisans, perdius, guatlles, aus exòtiques…

El sector de l’alimentació i la gastronomia té cada vegada un paper més rellevant a la Fira de la Candelera. Així, a la Fira de Vins, que enguany arriba a la 33a edició, mostra a la plaça de la Llibertat, s’hi poden trobar serveis de degustació de vins i de restauració, un espai de tastos i degustacions per als visitants, així com presentacions de productes per part dels expositors. Fira d’Alimentació, al passeig del Terraplè i al carrer del Molí, ofereix als visitants una àmplia i diversa varietat de productes alimentaris de qualitat, així com parades d’artesania d’alimentació, al carrer del Dr. Barraquer i al tram del carrer de Rafael Casanova davant del Mercat Municipal.

Per aquells qui prefereixin firar-se amb objectes artesanals i de regal, poden trobar a la Fira de Brocanters i del Col·leccionisme, ubicada a la plaça del Mercat, una gran oferta de peces de col·leccionisme i d’objectes antics; així com a la Fira d’Artesans i Fira d’Encants, que omple els carrers Major, de Rafael Casanova, de Rubió i Ors, de Miquel Tort, del Carril i de Pere Calders, el passeig de Pi i Margall i un tram del passeig del Terraplè, amb els objectes més variats i pintorescos.

La Fira de la Candelera vol ser un motor econòmic per a la vila i la comarca i per això la Fira Comercial, al passeig del Terraplè, ofereix als visitants una àmplia i diversa mostra de productes i serveis per tal que els visitants puguin triar entre el millor del comerç de Molins de Rei.  Al ppsseig del Terraplè, cantonada carrer del Molí, hi ha la Fira Industrial, on les empreses del sector donen a conèixer els seus serveis i productes. Finalment, a la Fira de l’Automòbil s’exposen les últimes novetats en automoció i vehicles de quilòmetre 0 i també es poden veure d’aprop vehicles de competició de diferents disciplines.

El teixit associatiu de Molins de Rei té també un paper destacat en la Fira de la Candelera, amb la Fira d’Entitats i Associacions de Molins de Rei, ubicada a la plaça del Molí, on les diferents entitats i associacions mostren als visitants la seva activitat quotidiana en diferents àmbits de la vida social del municipi: social, cultural, esportiu, etc.

Enguany, la gran novetat de la Fira de la Candelera és la Fira de la Natura, ubicada al Pati del Palau de Requesens, que presenta una àmplia oferta d’estands i activitats participatives lligades a la producció ecològica i a la sosteniblitat. També hi ha una mostra d’oficis tradicionals (taller de raku, ceràmica, forja, bufador de vidre, treballs amb ganxet), un circuit i exposició de bicicletes convencionals i elèctriques amb opció de provar-les, i altres activitats infantils, com el taller d’horta i d’herbes aromàtiques.

La Fira Jove, a la plaça del Molí, és l’espai on els infants i joves tenen un lloc per aprendre tot divertint-se; la Fira de les Arts, a la plaça de Catalunya, acull una àmplia i variada mostra d’obres d’artistes locals, comarcals i nacionals, i la CiberFira, a la Sala Punt de Comerç del Mercat Municipal, ofereix al visitant la possibilitat d’apropar-se a les noves tecnologies i veure una exhibició de robots.

Una Fira oberta al Baix Llobregat i a Catalunya

La Fira de la Candelera té vocació d’atraure visitants no només del Baix Llobregat, sinó d’arreu de Catalunya. La demanda dels diferents expositors per participar es manté tot i la crisi econòmica, ja que la seva dilatada trajectòria l’ha convertit en una cita ineludible pel primer cap de setmana del mes de febrer.

La seva evolució i la renovació constant, incorporant nous sectors, com enguany el de la natura i la sostenibilitat, són una mostra de la seva vitalitat i un motiu de visita per als milers de persones que de forma fidel acudeixin a Molins de Rei a passejar per les diferents mostres i estands.

“La Fira de la Candelera ha evolucionat, com ho ha fet l’economia de la comarca i del país; des del seu origen agrícola ha anat incorporant tots els altres sectors: l’alimentari, el sector de l’automoció, el sector dels vins, el sector de l restauració, el sector comercial, el sector industrial, etc. Per tant, el visitant pot trobar qualsevol cosa a la Fira de la Candelera”, explica Xavi Paz.

“Jo convido a què si es vol tenir un bon cap de setmana, si es vol gaudir d’aquesta experiència, les persones d’arreu de Catalunya descobreixin, vinguin i ens acompanyin a la Fira de la Candelera”, conclou l’alcalde de Molins de Rei.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here