El president de la institució, el també alcalde de Martorell Salvador Esteve, creu que la corporació no pot ser aliena al debat nacional però ha de sortir del “focus mediàtic” i aposta per “mantenir el consens” amb el PP

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]steve, va confirmar ahir que CiU havia trencat finalment el pacte de govern amb el PP a la corporació supramunicipal, intenció que ja feia dies que diverses fonts de la federació nacionalista, havien confirmat.

El president va explicar que aquesta decisió “s’ha pres després d’uns dos mesos de reflexió interna a CDC i UDC, posteriors a la gran manifestació de l’Onze de Setembre i a l’oposició del PP al dret a decidir i al pacte fiscal”.

Segons el també alcalde de Martorell, la Diputació no pot quedar al marge del debat nacional, però tampoc pot estar davant del “focus mediàtic” per les possibles divergències entre els dos socis de govern.

Malgrat això, el president va manifestar la seva voluntat de mantenir els consensos aconseguits fins ara, i continuar rebent suports puntuals dels populars.

Canvis concrets

Aquesta nova etapa de govern en solitari es concreta amb la reducció d’una de les cinc vicepresidències que hi havia fins ara. D’aquesta manera, el nou organigrama es composa de quatre vicepresidències, tres de les quals executives.

La vicepresidència primera l’ostentarà l’alcalde de Cercs i diputat provincial, Ferran Civil (UDC), de qui dependrà l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació. La  vicepresidència segona l’ocuparà l’alcaldessa de Sant Cugat i diputada, Mercè Conesa(CDC), de qui dependrà l’Àrea d’Atenció a les Persones. La tercera vicepresidència serà per a l’alcalde de Vilassar de Mar i diputat, Joaquim Ferrer(CDC), de qui dependrà l’Àrea de Govern Local i Territori. Finalment, la quarta vicepresidència, de caràcter institucional, recaurà en el regidor de Santa Coloma de Gramenet i diputat, Antoni Fogué(PSC).

L’alcalde de Tordera, Joan Carles García Cañizares, seguirà com a diputat adjunt a la presidència i portaveu de CiU, però ampliarà les seves competències en assumir l’Àrea de Cultura.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here