Begues, Castellví de Rosanes, Esparreguera, Martorell, Sant Just Desvern i Sant Vicenç dels Horts; han realitzat aquest cens, un producte que ofereix la Diputació de Barcelona als municipis des del 2001, i que consisteix en la identificació de totes les activitats que es desenvolupen en un terme municipal

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]quests municipis del Baix Llobregat, figuren entre els 84 de la demarcació de Barcelona, que ja han realitzat aquest cens.

Segons, el diputat d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, Alberto Villagrasa, “actualment, estan en fase de redacció els censos d’activitats de 19 municipis més”, entre ells Collbató i Sant Climent. En el marc del suport en les activitats i instal·lacions productives que presta la Diputació de Barcelona, diversos ajuntaments van sol·licitar durant el 2012 assistència per a la realització dels treballs de cens d’activitats existents al seu terme municipal.

Aquesta assistència oferta durant l’any 2012, a través de la Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, es continua oferint el 2013 a tots els ajuntaments de la província, excepte el de la ciutat de Barcelona, i no inclou contraprestació econòmica per part dels ens locals, ja que la Diputació es fa càrrec de la totalitat del seu cost.

La cooperació de la Diputació de Barcelona amb els ens locals en l’àmbit d’aquesta gerència es concreta en la prestació d’assistència i cooperació tècnica, jurídica i econòmica en les àrees de promoció i gestió de l’urbanisme, habitatge i d’altres activitats connexes o relacionades, així com també en l’àrea d’intervenció en les activitats i instal·lacions productives i establiments.

Un cens d’activitats consisteix en la identificació de totes les activitats que es desenvolupen en un terme municipal independentment de la seva titularitat (pública o privada); de la seva classificació segons la normativa ambiental, la normativa reguladora dels espectacles i de les activitats recreatives o altra normativa sectorial i del seu estat de legalització. La informació està georeferenciada i es bolca en la base de dades de l’aplicació informàtica Gestor d’Informació d’Activitats (GIA), que permet la gestió i actualització de les dades per part de l’ajuntament.

El cens d’activitats incorpora dades bàsiques del titular i de l’establiment, dades de la situació administrativa, dades tècniques i dades específiques segons la tipologia d’activitat de què es tracti. A més, proporciona a l’ajuntament la informació necessària per poder prendre decisions i iniciatives que facilitin no només la correcta gestió de les activitats, sinó també, prendre decisions i iniciatives per planificar polítiques adreçades a la millora, entre d’altres, de la sostenibilitat, de la dinamització econòmica i de la convivència entre diferents usos.

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here