La recentment creada comissió Març Violeta ja ha rebut l’adhesió d’una trentena persones. Aquest grup de participació, que es tornarà a reunir avui, s’ha creat per potenciar la celebració del Dia Internacional de les Dones a la localitat baixllobregatina

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a comissió Març Violeta és un grup de participació obert a totes les associacions, entitats i ciutadania de Gavà, que tenen entre les seves preocupacions treballar per la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. L’objectiu general del grup és crear llaços de participació i accions de ciutat en relació a la celebració del Dia Internacional de les Dones.

La creació d’aquesta comissió ha estat molt ben rebuda per la ciutadania si atenem al fet que al voltant d’una trentena de persones ja han demostrat el seu interès per formar-hi part. Entre aquestes, hi ha una representació de 14 entitats gavanenques pertanyents a àmbits que van des de l’esport fins a l’educació passant per la cultura, la cooperació, el món de les dones, les associacions de veïns i la salut.

La comissió es va reunir per primera vegada el passat dimarts 22 de gener a l’Ajuntament, i la propera reunió serà avui, a partir de les 18:30h, a la Biblioteca Josep Soler Vidal.

La tinenta d’alcalde d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Gavà, Emma Blanco, creu que “és molt important obrir aquests espais de participació perquè permeten no solament a les dones sinó també als homes de la ciutat construir espais comuns de sensibilització en matèria d’igualtat”.

Blanco també destaca en relació a aquesta nova comissió que “la única manera de poder transformar realment la nostra ciutat en matèria d’igualtat és que les diferents persones dels diferents àmbits de la ciutat es puguin sumar a un projecte comú per fer aquesta reflexió tots plegats”.

Un dels principals reptes d’aquesta nova comissió és el disseny de les accions principals que conformaran el programa del mes de Març Violeta. Això ja configura una novetat respecte a altres edicions ja que ara es compta des del primer moment amb la participació de la ciutadania i d’aquesta manera es comparteixen sabers, propostes i recursos.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here