Castillejo, veí de Viladecans, es va proclamar fa uns dies campió de Catalunya de Cros per novena vegada i diumenge va millorar el rècord de Catalunya de mitja marató

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a seva especialitat són les carreres de fons i el camp a través. Campió d’Espanya en 5000 m (2004) i en 10000 (2009), és l’actual campió d’Espanya de marató.

Va fer la seva primera aparició internacional amb Espanya al 2004, participant en el Campionat Mundial de Camp a través de la IAFF en la categoria de llarga distància, finalitzant en 57ª posició. Aquell any va assolir millors resultat en pista: va guanyar el títol nacional dels 5000 metres i va ser segon en la prova dels 3000 metres en el XI Campionat Iberoamericà d’Atletisme.

En el seu debut olímpic, als Jocs d’Atenes, va ser eliminat en les sèries dels 5000 metres. Va participar en els Jocs Olímpics de Pequín 2008 en la prova de 10.000 m quedant en el lloc nº23 i en els Campionats del Món de Berlin 2009 en la prova de 10.000 m quedant en el lloc nº15.

Castillejo (CA Adidas), vigent campió estatal, es va imposar al darrer campionat de Catalunya celebrat fa dues setmanes a Mataró, amb un temps de 30’43”, amb 18 segons d’avantatge sobre Ayad Landassem, campió d’Espanya el 2011, i 24 sobre Ilias Fifa.

A més, aquest diumenge Castillejo va millorar el rècord de Catalunya de mitja marató amb un temps d’1h01’18”, a la Mitja Marató de Granollers, cursa en la que va arribar en segona posició.

Amb aquesta marca, el viladecanenc, guanyador de l’anterior edició, va acabar amb uns dels rècords més antics de la taula catalana ja que l’anterior registre data del 1.998 i estava en possessió de Bartolomé Serrano amb 1h01’43”. A més és la quarta millor marca espanyola de tots els temps. La victòria de la cursa va ser per l’actual campió olímpic de marató, l’ugandès Stephen Kiprotich.

 

Foto titular: Extreta de la web http://www.carlescastillejo.com/

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here