El Carnaval, tradicionalment entès com el període de gresca que en precedeix un altre de penitència i sacrifici com és la Quaresma, s’allargarà fins el proper dimecres de cendra, dia conegut per fer-se l’Enterrament de la Sardina i la cremada del Rei Carnestoltes

Abrera

Imatge del Carnaval d’Abrera. Font: Ajuntament d’Abrera

La localitat va tornar a viure dissabte un dels Carnestoltes més sonats. Els principals carrers del municipi es van omplir de color, música, màscares i disfresses en una de les festes més divertides de l’any. Centenars de veïns i veïnes van participar a la cercavila de Carnestoltes d’Abrera acompanyants de la cinquantena de disfresses que participaven al concurs, el grup d´animació, la xaranga i la carrossa de l’Esplai Voltrera, entre d´altres.

A la rua es va poder veure tota mena de disfresses, molt elaborades i originals, com enfiladisses, peixos, culleres, troglodites, supermarios bros, pirates, retallables, princeses o làmpades.

La rua va sortir de la plaça de Rafael Casanova, va fer un recorregut pel parc de Can Morral i va arribar a la plaça de Pau Casals, on un espectacle d’animació infantil va engrescar a menuts i grans i es van lliurar els premis del concurs de disfresses. El primer premi de la categoria d’adults va ser per al grup de Grease. La crema del Rei Carnestoltes va tancar l’esbojarrada festa.

Begues

La vila va viure una gran festa de Carnestoltes dissabte, i un gran nombre de beguetans i beguetanes van gaudir d’una esplèndida festa tot compartint una celebració plena d’alegria i bon humor. Les comparses i carrosses van sorprendre tothom amb el seu enginy i van saber animar, conjuntament amb altres entitats beguetanes, tals com el grup de teatre SpaiDart o els Timbalers de Begues, una celebració que va comptar amb una extraordinària afluència de públic.

Imatge del Carnaval de Begues. Font: Ajuntament de Begues

Després del pregó, que varen pronunciar des de la Plaça de l’Ajuntament representats del grup de teatre SpaiDart, va seguir la rua de comparses i carrosses acompanyada pels Timbalers de Begues pels carrers del municipi fins arribar al Poliesportiu. Des del Pavelló Jaume Viñas, l’orquestra Esquitx va animar la festa amb la participació d’infants, joves i adults que van engrescar tothom abans d’iniciar el concurs de comparses i carrosses.

A continuació va seguir la presentació i desfilada de les comparses i carrosses que van oferir un espectacle ple de color, humor i bons moments.  Tot seguit, el jurat va deliberar i tot i que com van assegurar, els va ser molt difícil decidir, van procedir al lliurament de premis .

La classificació final va ser la següent:  COMPARSA. Primer premi: Enterrem els mals rotllos. Segon premi: Xoriços a la presó. Tercer premi: Calçots de Cal Xanco –  CARROSSA. Primer premi: La procesión. Segon premi: Yabadaba begues. Tercer premi: Tant de bo fos un malson –  PREMIS ESPECIALS.  Les tres bessones i Les marionetes de la Coral Montau.

Castelldefels

Veïnat i entitats de Castelldefels van tornar a fer del Carnaval una gran festa ciutadana. Aquest passat cap de setmana la ciutat va viure una nova edició del Carnestoltes, una de les festes més esperades pels ciutadans i les ciutadanes de Castelldefels. Durant aquests tres dies, els carrers de la ciutat es van omplir de xarangues, disfresses i molt ball amb activitats programades per a totes les edats.

Imatge del Carnaval de Castelldefels. Font: Ajuntament de Castelldefels

Els actes del Carnaval 2013 de Castelldefels van començar al Centre Cívic Frederic Mompou el passat 8 de febrer amb el Carnaval Jove, que va incloure un “Furor” a càrrec del Castell Negre, els concerts del grups locals Zarigüeya, Flames At Sunrise i Hiena’s Hoax, i discomòbil amb DJ. La festa va comptar amb l’organització d’associacions i entitats del municipi: Mompis, Castell Negre, Xarxa de grups de música i Agrupació Escolta Grimpamons. La jornada es va completar amb el Concert de Carnaval de l’Associació Musical de Castelldefels al Teatre Plaza.

Les activitats van continuar el dissabte 9 de febrer amb la Gran Rua de Carnaval que va partir de la rambla Blas Infante per finalitzar a la plaça de l’Església on va tenir lloc el Gran Ball de Carnaval amb el grup Tapeo Sound System, un grup de versions amb un directe divertit i ple de sorpreses. Posteriorment es va procedir al lliurament de premis a les millors comparses. Els premiats van ser: Millor Carrossa: Egipto – Millor Comparsa: Q-Phantom – Millor Coreografia: La Inquisición – Millor Acompanyament Musical: Guerreres Neolítiques del Raval – Millor Disfressa: El Pequeño Oeste – Menció Especial al Millor Guió: Érase una vez un cuento

El diumenge, 10 de febrer, el carnaval va parar especial atenció als més petits de la ciutat amb la Gran Rua infantil de Carnaval que va anar des de la rambla Blas Infante fins a la plaça de l’Església. En aquest espai va tenir lloc la festa i ball d’animació infantil amb el grup Pentina el Gat i el lliurament de premis a les millors comparses conduït pel grup de teatre local Paranoia Teatre.

La rua infantil i el ball d’animació van estar organitzats per la Xarxa d’Espectacles Infantils, amb el suport de l’Ajuntament de Castelldefels. El mateix diumenge, el centre Frederic Mompou va acollir el Ball de Carnaval de la Gent Gran. Es van lliurar tres premis a les millors disfresses i no va faltar el ball. Els premiats van ser: Comparsa més nombrosa: Frangoeste – Millor carrossa o ninot de Carnestoltes: Pintores del mundo – Comparsa més musical: Cinema Els Pins – Millor disfressa individual: Nemo – Millor comparsa familiar: Globos – Comparsa més original feta a mà: Autos de choque.

Castellví de Rosanes

Imatge del Carnaval de Castellví. Font: Ajuntament de Castellví de Rosanes

La rua de Carnestoltes de Castellví es va convertir en aparador d’originals i creatives disfresses Aquest pròxim diumenge, el barri de Can Sunyer celebrarà el seu Carnaval ambientat en l’aventurer Tadeo Jones.

La rua de Carnestoltes d’aquest 2013 es va convertir, a Castellví, en un aparador de disfresses originals i creatives, que els veïns i veïnes del municipi van lluir juntament amb propostes més clàssiques pels carrers del nucli urbà. La comitiva de la rua va incloure dues concorregudes comparses: l’una, amb disfresses d’envasos d’un hipotètic supermercat local i, l’altra, abillada com una tribu al més pur estil dels còmics amb un explorador dins l’olla inclòs.

Vaquers, guerrers ninja, herois del còmic i dels dibuixos animats, princeses, abelles, monstres i fades, entre molts d’altres, no van perdre’s tampoc la celebració de Carnaval. La rua va començar a quarts de 7 de la tarda davant de l’escola vella i va recórrer l’Av. Mare de Déu de Montserrat, els carrers de Sant Antoni, Pau Casals, Montjuïc, Sant Isidre i Parra, fins arribar a la sala del CCR. Allà, el ball i la música van acompanyar el vespre de celebració, que va incloure una xocolatada per recuperar l’escalfor després de la rua.

Les festes de Carnaval a Castellví es clouran del tot diumenge d’aquesta setmana, quan l’AV de Can Sunyer ha organitzat la celebració del Carnestoltes al barri. La festa estarà ambientada en l’aventurer Tadeo Jones. Hi haurà rua amb carrossa a partir de les 12.30 hores i un pica-pica fred a partir de els 14.30 h al Centre Cívic de Can Sunyer. Per al pica-pica, cal inscriure’s prèviament al Centre Cívic els dies 14 i 15 (de 18 a 21 hores). El preu per als socis i sòcies de l’entitat és de 2 euros, i per als no socis, 6 euros.

Cervelló

La localitat es prepara per la seva Gran Rua de Carnestoltes, que es celebrarà el proper dissabte 16 de febrer.

Una gran Festa que comptarà amb rua, ball, música i color, en un recorregut des del carrer vidriers fins al pavelló, on es realitzarà el ball final i l’entrega dels diferents premis. Cal recordar que per poder participar, les disfresses han de ser originals (és a dir, no comprades i no utilitzades en altres edicions) i moltes ganes de passar-ho bé.

Collbató

Aquesta vila baixllobregatina també celebrarà el Carnestoltes el proper cap de setmana. Les celebracions s’iniciaran divendres 15 de febrer, a les 22h, amb el Carnestoltes Jove.

La rua es celebrarà diumenge 17 de febrer d’11 a 13h, i seguidament el tradicional Concurs de Disfresses, emmarcat en un dinar popular solidari, de 13 a 17:30h.

Cornellà

Imatge del Carnaval de Cornellà. Font: Ajuntament de Cornellà

Milers de persones van gaudir dissabte de la cercavila de Carnestoltes de Cornellà. Amb bon humor, ganes de diversió i tranquil·litat, les 28 comparses i carrosses participants van oferir un espectacle musical i colorista amb propostes originals, divertides i de temàtica variada que van omplir els carrers de la ciutat.

La cercavila va acabar a la Plaça Catalunya on es va fer el final de festa i el lliurament de premis. El jurat va atorgar el premi a la millor Carrossa, al Centre Infantil i Juvenil Mowgli, per la seva disfressa “Els indis”. El premi a la temàtica més actual va ser per la proposta de l’A. Cultural Extremeña San Isidro Labrador i la seva crítica a la crisis de l’euro a Europa.

La Peña Atlético Minas va ser reconeguda amb el premi a la millor animació amb una original comparsa titulada “Salseros”. La millor disfressa va ser per la proposta de la comparsa “Montaña rusa” i el premi a la millor coreografia va ser per l’Star Dance Studio i la seva posada en escena: “Cavernícolas”. El diumenge al matí, el Carnestoltes Infantil organitzat per la Xaranga Sarau també va comptar amb la participació de moltes famílies de la ciutat.

El Prat

Des del 7 de febrer  (Dijous Gras) i fins al 13 de febrer (Dimecres de Cendra) , Sa Majestat el Rei Carnestoltes omplirà d’activitats la ciutat. Enguany el pecat protagonista i Rei del Carnaval és la Supèrbia.

Ahir per a la tarda al Ribera es van poder realitzar diferents tallers vinculats a la “Supèrbia” del Carnaval, màscares, antifaços, calendaris de Quaresma… i es va organitzar un gran ball i una festa de carnestoltes, per a la gent gran.

Avui a les 18h tothom està convidat a veure les imatges del carnaval 2013. S’hi poden portar les propies imatges per projectar-les a la Sala d’actes del Centre Cívic Jardins de la Pau. També es convida als assistents a fotografiar-se amb el ninot de carnestoltes i, a la mateixa hora a l’exterior del centre hi haurà una xocolatada infantil per als més petits, fins a esgotar existències. A més, hi haurà un taller infantil de confecció de màscares de carnestoltes.

A les 19h tothom està convidat a vetllar a Sa Majestat Carnestoltes, que passarà la seva última nit a la Sala d’actes del Centre Cívic Jardins de la Pau i escoltar les seves penúltimes paraules abans del dimecres de cendra.També avui, es celebra el tradicional sopar d’alforja comunitari: tothom està convidat a compartir el seu plat amb els veïns i veïnes, i a lluir les seves habilitats culinàries. A continuació, hi haurà un ball popular de carnaval.

Dimecres, a les 18 h, sortirà del Centre Cívic Jardins de la Pau la comitiva per acompanyar el rei Carnestoltes en el seu darrer viatge. Nens i nenes, veniu amb les vostres arengades, ciutadans i ciutadanes, porteu les vostres ofrenes!! Tothom és convidat a fer la rua vestit de negre o amb mantellina i venir a plorar la mort del Rei Carnestoltes.

El grup de vídues “Comitiva  de Sant Cosme” anirà en processó -a les 19h- a enterrar la sardina i s’afegirà a la comitiva. S’hi ha d’assistir de dol rogirós. A les 19.30 h es farà la lectura dels condols més originals i del Testament de Sa Majestat Carnestoltes. A continuació, Processó fins a la pl. de l’Església i encesa de la foguera de la Quaresma, a càrrec de Diables del Prat. S’hi pot portar de fusta per cremar. Per la nit, hi haurà un ball i una sardinada populars.

Esplugues

Imatge del Carnaval a Esplugues. Font: Ajuntament d’Esplugues

Després d’un cap de setmana ple de rues, disfresses, xirigotes i diversió, la festa del Carnaval ultima els seus darrers actes. Avui, l’Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet portarà a judici al rei Carnestoltes i la Vella Quaresma, a la plaça de la Bòbila (18 hores). I l’endemà, Dimecres de Cendra, a la mateixa hora, els infants enterraran la sardina per tornar a la rutina.

A la rua de dissabte van participar, amb carrosses o altres vehicles, les entitats ACAE, CCA Plaza Macael, Colla de Geganters, Esbart Vila d’Esplugues, Amics del Ball de La Plana, Boiets Esquitxafocs i Pastorets i Cia. Els premiats al Concurs de Disfresses van ser: Millor carrossa: ACAE amb ‘el Barco de Peter Pan’ – Millor comparsa: Atabalats, amb ‘Les guerres de les galàxies’ – Millor infatil: ‘Sucres del Gall’ (Victor Sanchez) – Millor adult: ‘Grupo Movida Madrileña’ (Ana Bové i amigues) – Més elegant: ‘Les Geishes’ (Colla de Geganters) – Més original: ‘Las Sandías’ (Amics del Ball de La Plana).

Pel ball van passar unes 1.200 persones.

Gavà

El Carnaval de la localitat va viure el seu moment més multitudinari durant la Rua de dissabte i la vessant més tradicional amb la Tornaboda. La ciutat es va inundar de disfresses i gresca, aquest cap de setmana, per celebrar, un any més, una de les tradicions més divertides de l’any: El Carnaval.

Imatge del Carnaval de Gavà. Font: Ajuntament de Gavà

El Rei Carnestoltes va arribar al parc de la Torre Lluch divendres on va ser rebut amb música, ball i una xocolatada. Durant el cap de setmana, grans i petits van gaudir de diferents balls de màscares, tot i que el moment culminant va arribar  a dissabte la tarda amb la gran Rua, on desenes de comparses van passejar-se pels carrers de la ciutat fins la plaça de Jaume Balmes on es va produir l’esperada batalla de confeti i el lliurament d’obsequis als millors disfressats.

Diumenge, tots i i totes van ser convocats la migdia al Parc de la Torre Lluc on l’Esbart Bruguers va dansar la Tornaboda, en un primer passi, i després es van traslladar fins al Pont de can Sellarès on juntament amb la colla de Viladecans van ballar plegats com a mostra de germanor.  L’enterrament de la sardina se celebrarà demà al Parc de la Torre Lluc a partir de les 17.30 hores.

La Palma de Cervelló

Aquesta localitat baixllobregatina celebra el Carnestoltes el proper dissabte 16 de febrer. A les 17h s’iniciarà el cercavila pels carrers del municipi, a les 18h comença l’animació infantil al poliesportiu municipial, i a les 22:30h es celebrarà el tradicional ball de carnaval amb el grup “Kràter”.

Hi haurà entrega de premis a les millors disfresses de comparses, parelles i individuals.

Martorell

El Carnaval de Martorell 2013 va ser de pel·lícula. Més d’una cinquantena de colles van participar activament en la rua pels carrers del municipi on hi van passejar més de 2.500 persones amb disfressa. Els integrants del Club Rugbi Martorell van llegir el pregó del Carnestoltes des de la plaça de la Germana Sant Ramon on van fer referències a la crisi econòmica i a la corrupció política actual.

Imatge del Carnaval de Martorell. Font: Ajuntament de Martorell

Es va emportar el primer premi La Gresca, una de les colles més nombroses de la rua, amb el primer premi dotat amb 500 euros. La disfressa del guant de Michael Jackson va ser la més valorada pel jurat. El segon premi, dotat amb 350 euros, –a la colla més simpàtica, divertida, dinàmica i ballarina- va ser per la Martukada, amb la disfressa de la Naranja Mecànica.

El tercer premi, per a la colla que millor va representar la temàtica del cinema va ser per la colla Pop Corn, amb la disfressa que portava el mateix nom. El premi era de 200 euros. Finalment, el premi especial Thao Salut, dotat amb 200 euros, va ser per Las Primas, amb la disfressa del Jardín de la alegria. El jurat dels premis de Carnaval d’enguany van ser els integrants de Cinema de Martorell.

Un cop acabada la rua, més de 1.500 persones van participar en el sopar de Carnaval a la Nau 1 de Ca n’Oliveras, que van gaudir del ball de Carnaval amb una sessió de cinema familiar amb Dj Dafons. Tot seguit, Dj Like, Dj Chapa i Eddy-B van posar la cirereta del pastís del Carnaval amb una sessió golfa espectacular. Els més transgressors van viure una nit plena de música i bon ambient.

El diumenge va tenir lloc el Carnaval infantil a la plaça de les Cultures, amb el ball de disfresses amb animació infantil amb la companyia Els Farsans.

Molins de Rei

Enguany, l’Ajuntament va decidir canviar el dia del Carnestoltes, que habitualment Molins celebrava aquest cap de setmana, després de la majoria de localitats. Així doncs, aquest any, el carnaval de Molins ha coincidit amb la majoria de celebracions de Carnestoltes de la comarca.

Entitats, associacions i casals de la vila, van decidir dur a terme un carnaval reivindicatu, en el que van demanar a l’Ajuntament un canvi d’actitud respecte a les activitats que realitzen les entitats i organitzacions de la vila.

La reivindicació va consistir en la presentació d’una comparsa a la rua de Carnestoltes, escenificant “la mort de la cultura molinenca”.

Olesa de Montserrat

El d’Olesa va ser un carnestoltes multitudinari. Tot i el canvi d’ubicació de la festa final, i malgrat fer-la a l’aire lliure, centenars d’olesans i olesanes van participar aquest cap de setmana a la festa del rei carnestoltes.

Imatge del Carnaval d’Olesa. Font: Ajuntament d’Olesa

Els primers a participar, com és tradicional, van ser els més petits. El carnestoltes infantil va comptar amb centenars d’infants i adults disfressats per celebrar el carnaval.  Ja a la nit, comparses, carrosses i moltes disfresses individuals van aplegar-se a la Pl. de Fèlix Figueras per a presenciar el dircurs del rei carnestoltes, el qual va convidar-los a gaudir d’una nit de disbauxa.

Després del pregó es va procedir a la rua, que va finalitzar a la Pl de Catalunya, on l’orquestra “Sabor-Sabor” va posar ritme a la freda nit de dissabte.  Abans, però, es va celebrar el concurs de disfresses que consta de tres categories:   Premi comparsa: Port Aventura – Premi carrossa: Pintors – Premi parella: material escolar.

Pel que fa a la valoració de la festa, la regidora de festes, Pilar Puimedon, s’ha mostrat molt satisfeta per l’alta participació i, sobretot, pel bon ambient que s’ha viscut durant la tradicional festa del Carnestoltes.

Pallejà

Pallejà assoleix un nou rècord a la seva rua de Carnestoltes Al voltant de 2.200 persones prenien part aquest dissabte de l’acte central de la celebració del Carnaval.

Imatge del Carnaval de Pallejà. Font: Ajuntament de Pallejà

El Carnestoltes pallejanenc es consolida com al més participatiu del Baix Llobregat batent, una vegada més, el seu propi rècord de participants a la rua celebrada aquest passat dissabte. Pel que fa a les inscripcions prèvies registrades per l’organització, eren 1.806 persones les que s’inscrivien —un centenar més que l’any passat— amb 70 comparses i 36 carrosses.

A aquestes haurien de sumar-se tots aquells que van afegir-se al recorregut sense inscripció prèvia el que, segons l’organització, situaria el nombre total de participants a la rua en aproximadament 2.200 dels poc més d’11.000 habitants amb els que compta el municipi.

Aquest fet permet situar al 20% del total de la població el percentatge de ciutadans que van voler formar part de la rua de dissabte. El tancament a la celebració del Carnaval al municipi arribarà aquest proper dimecres 13 de febrer. Les activitats s’iniciaran a les 19h a la plaça Major amb la rua mortuòria que servirà per a acomiadar fins a l’any vinent la presència del rei Carnestoltes al municipi. Finalment, a partir de les 20h tindrà lloc una sardinada oberta a tota la ciutadania a la plaça del Castell.

Sant Feliu

Un total de 26 comparses amb més de 1.600 participants van participar dissabte, en la rua de Carnaval. Els carrers per on va passar la rua es van omplir de centenars de ciutadans i ciutadanes, molts dels quals es van afegir a la celebració vestits amb tota mena de disfresses.

Imatge del Carnaval de Sant Feliu. Font: Ajuntament de Sant Feliu

Com cada any, la Rua va finalitzar a la plaça de la Vila on totes les comparses van fer el seu ball al damunt de l’escenari abans de conèixer el veredicte del jurat del Concurs de Comparses. Els premiats del concurs de comparses en la modalitat infantil van ser: 1r premi: “Espriu Èpoque”, de l’AMPA del col·legi Salvador Espriu – 2n premi: “Ninots de drap: un món de fantasia i diversió”, del Club d’Esplai Diversitat Lúdica – 3r premi: “Cap i cua”, de l’AMPA del col·legi Nadal

Les comparses adultes premiades van ser: 1r premi:  “Raíces de África”, dels Amics del Carrer Santa Creu – 2n premi:  “Perdidos en la ciudad”, de l’AMPA del col·legi Gaudí – 3r premi: “Contra la crisis, Cazafantasmas!”, de la Unió Coral. El jurat de la rua de Carnestoltes 2013 va distingir també amb mencions especials les comparses següents: Per fer-nos somiar: “Somni medieval”, del col·legi Verge de la Salut – Per la seva marxa: “Gran Bollywood”, del Casal de la Gent Gran – Per la vistositat de la seva disfressa: “Els follets més divertits del bosch”, d’ASPRODIS – Per la funció social dels superherois: “Benvinguts al supermón” de l’Esplai Sant Llorenç – Per l’originalitat de la idea: “Les notícies volen” de l’equip delegat del col·legi Míquel Martí i Pol – Per la seva idea lluminosa: “Qui es menjarà el pastís?”, dels Gegants de l’ACF – Per la seva carrossa: “Sexy flowers”, de la Peña Luís de Córdoba.

Tal com estableix la tradició, els actes de celebració del Carnestoltes continuaran el dissabte 16 de febrer amb l’enterrament del Rei Carnestoltes.

Sant Just Desvern

Sant Just celebra el carnaval aquest cap de setmana, com algunes altres localitats de la comarca. Enguany, més de 500 persones s’han inscrit en el Concurs de Disfresses i hi ha hagut un increment de participants respecte a l’any 2012, fet que suposa la consolidació d’una activitat que s’ha recuperat a Sant Just Desvern des de fa 8 anys.

Les comparses escolars són les més nombroses, però també hi ha comparses d’entitats i persones que s’han organitzat per participar activament en aquesta activitat. Hi participen diversos grups de fins a 9 persones i 7 persones més que s’han presentat en la categoria d’individuals.

Seran 515 persones que, el proper dissabte 16 de febrer, participaran en el concurs i desfilaran amb la rua.  Com a novetat d’aquest any, la rua surt del Parc de Joan Maragall i arribarà a la Pl. de Camoapa on es farà el lliurament de premis, la xocolatada, la crema del Rei Carnestoltes i el ball.  El pregó de la festa anirà a càrrec del Col·lectiu Pl. de la Pau, que va ser el guanyador de la Millor Comparsa 2012.

Podeu consultar totes les activitats previstes per aquesta edició del Carnestoltes 2013 a www.santjust.cat

Sant Vicenç dels Horts

Imatge del Carnaval de Sant Vicenç. Font: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

Els carrers de Sant Vicenç es van omplir ahir de la màgia i la diversió de les disfresses. La rua va comptar amb un total de 18 comparses, que es van concentrar primer a la pista poliesportiva del carrer de Sant Miquel i després a la plaça de la Vila. Des d’allà van sortir per portar la disbauxa i el soroll pels carrers del poble.

La comparsa Punt i Seguit va donar el tret de sortida amb el pregó de Carnestoltes 2013, a càrrec d’una enorme gallina que regnarà aquests dies, fins Dimecres de cendra. La rua va acabar amb el tradicional Ball de la Disfressada, representat a la plaça de la Vila per components de les diferents comparses. El moment més esperat pels infants va ser el de la pluja de caramels, amb el qual es va posar el punt i final a un matí ple de color i de diversió. A la tarda, es va organitzar el ball de la gent gran a l’Ateneu Familiar, amb l’actuació de Jordi Sugar.

El Dimecres de Cendra hi haurà la rua de condol del rei Carnestoltes. Se sortirà a les 17.30 h de la plaça de Narcís Lunes per arribar a la plaça de La Vila, on es farà la incineració del rei. En acabar hi haurà la tradicional sardinada popular.

Santa Coloma de Cervelló i Torrelles són algunes de les localitats de la comarca que celebraran el Carnestoltes el proper cap de setmana. A la Palma, dissabte 16 de febrer a les 22h començarà el Ball de Carnestoltes i el concurs de disfresses a la SOREC. A Torrelles, l’Ateneu Torrellenc proposa el diumenge vinent, 17 de febrer, per a la festa de Carnaval. Hi haurà ball i també el Concurs de Disfresses, a partir de les 12h.

Vallirana

L’edició d’enguany ha destacat per l’alta participació i la qualitat de les disfresses participants. Vallirana va mostrar un any més que és municipi amb un gran talent i una gran originalitat, amb una celebració del Carnestoltes 2013 en la qual van participar més de cinc-centes persones, amb un total d’11 comparses i quatre grups, que amb la seva música i les seves coreografies van fer de la nit de dissabte una gran festa pel carrer major i el Parc Central.

Imatge del Carnaval de Vallirana. Font: Ajuntament de Vallirana

El Carnestoltes 2013 va coronar com a millor comparsa la proposta titulada “A jugar”, inspirada en un joc de parxís i guanyadora del premi de 1.000 € i l’encàrrec de preparar la carrossa de Sa Majestat Carnestoltes per a l’any 2014 amb una aportació de l’Ajuntament de 500 € més.

La resta de guanyadors del concurs van ser:  Premi individual o de grup, amb una dotació de 150€: Amb un parell d’ous – Premi a l’originalitat, amb un premi de 300 €: Les Picantones – Premi a l’elaboració i un premi de 300 €: Playmobil a la romana. Los Papaché – Premi a la presentació, amb una dotació de 300€: 10 anys de colors i fantasia.

El recorregut, des de l’Espai Cívic les Sedes fins al Parc Central, va reunir al llarg del seu trajecte un nombrós públic, alguns amb les seves disfresses particulars. En total, van desfilar 500 participants repartits en 11 comparses i 4 grups i participants individuals. La fi de festa es va fer al Parc Central per on van desfilar tots els participants mentre s’esperava el veredicte del jurat i, al mateix temps, la Creu Roja de Vallirana oferia xocolata.

Viladecans

‘La princesa i el bufó’, la comparsa i carrossa de l’AMPA de l’Escola Montserratina, va ser la guanyadora del primer premi del Concurs de Carrosses de la Rua de Carnestoltes d’enguany, que va tenir lloc dissabte 9 de febrer i a la qual van participar aquesta vegada 18 comparses i més de 1.500 persones.
Imatge del Carnaval de Viladecans. Font: Ajuntament de Viladecans

Per la seva banda, l’AMPA Escola Can Palmer, amb el soldadet de plom i la ballarina del ‘Trencanous’, van obtenir el primer guardó de la Sostenibilitat a les carrosses més respectuoses amb el medi ambient. Les dues associacions van rebre 600 euros cadascuna i el lliurament de premis es va celebrar al parc del Torrent Ballester, amb la presència de l’alcalde Carles Ruiz, la tinenta d’alcalde de Serveis Personals Gisela Navarro i el regidor de Cultura, José Luis Atienza.

De la resta de carrosses participants a la rua, es van classificar entre els vuit primers llocs de la categoria general el Far West de l’AMPA Escola Germans Amat Targa (2n premi); l’AMPA Escola El Garrofer (3r), amb la seva comparsa ‘En busca de un mundo mejor’; ‘Les mil i una nits’ de l’AMPA Col·legi Goar (4t); ‘El mundo dulce’ del Club Rítmica La Unión (5è); ‘La màgia’ l’AMPA Escola Marta Mata (6è); les valquíries de l’AV La Unión (7è), i ‘El bosc animat’ de l’AMPA Escola Pau Casals (8è).

Pel que fa als premis de Sostenibilitat, el segon va ser per a l’AMPA del Pau Casals i el tercer, per a l’associació de mares i pares del Garrofer. Ambdues entitats van ser guanyadores per partida doble en aquesta edició del Carnestoltes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here