Segons l’Informe d’Ocupació Hotelera al Baix Llobregat, publicat per l’Observatori Comarcal, els establiments que van presentar major percentatge d’ocupació van ser els de 3 estrelles i els ubicats en la Zona Centre

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]P[/dropcap]el que fa a les tarifes, el preu mitjà d’una habitació doble ha estat de 58,6€. La diferència tarifària entre els establiments de 4 i 5 estrelles i d’1 i 2 va ser de 17€. La zona Nord ha estat la que ha ofert una tarifa més elevada.

Dues nits és la mitjana d’estada un establiment hoteler del Baix Llobregat.

Respecte a l’origen de la clientela, el 55% dels clients provenien del mercat domèstic, i el principal motiu d’estada ha estat negocis (el 60% del total). Els clients provinents de Catalunya, Madrid i València concentren el 62% dels clients espanyols que s’apropen a la comarca. El client provinent de l’estranger ha vingut principalment de França, Regne Unit i Alemanya (el 40% del total de clients estrangers).

L’ocupació hotelera prevista supera els percentatges d’ocupació observada pels establiments hotelers del Baix Llobregat, excepte al mes d’octubre.

L’estudi de l’evolució de l’ocupació hotelera, ens indica que va disminuir l’ocupació hotelera respecte el trimestre anterior i també el mateix trimestre de l’any anterior. També disminueixen les tarifes de les habitacions respecte el tercer trimestre de 2012 així com respecte el mateix trimestre de l’any anterior.

El pes dels clients procedents de l’estranger  disminueix  respecte l’anterior trimestre  però augmenta respecte el quart trimestre de l’any anterior.  Negocis i activitats esportives augmenten el seu pes entre els motius d’estada dels clients del Baix Llobregat respecte el quart trimestre de 2011.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here