El dimarts 19 de febrer la Biblioteca Central de Cornellà acollirà el passi del documental, “Vinyetes palestines”, i un posterior videofòrum amb Raquel Barrera, realitzadora, i Pere Mejan, dibuixant

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]V[/dropcap]inyetes Palestines” és un projecte de l’ONG Acció contra la Fam que pretén donar a conèixer la realitat que viu la població del Territori Palestí Ocupat en la seva lluita contra la inseguretat alimentària, fomentant així la mobilització social al nostre país.

La documentalista Raquel Barrera, el fotògraf Álvaro Iglesias, l’il·lustrador de còmics Pere Mejan i el tècnic de sensibilització i comunicació de la delegació de Catalunya d’Acció contra la Fam, Jon Sicilia, van anar durant deu dies a Cisjordània a posar en marxa un taller de dibuix per un grup de joves palestins, i a realitzar entrevistes a corresponsals estrangers que treballen a la zona, així com a beneficiaris dels projectes d’Acció contra la Fam.

El resultat és “Vinyetes Palestines”, una exposició projectada que es pot veure a la Biblioteca central de Cornellà fins el dia 22 de febrer i un documental d’uns vint minuts de durada on es narra, donant veu a joves i adults, la quotidianitat i les dificultats amb les quals es troben els palestins per culpa de les barreres imposades a les seves comunitats.

El projecte es presentarà el dimarts 19 de febrer a les 19 hores en un acte obert al públic amb presència de part de l’equip que es va desplaçar a Cisjordània, com Raquel Barrera, Pere Mejan i Jon Sicilia, que participaran en un videofòrum posterior.

L’activitat és una iniciativa d’Acció contra la Fam, una organització humanitària internacional i independent que combat la desnutrició infantil alhora que garanteix aigua i mitjans de vida segurs a les poblacions més vulnerables; actualment intervé en més de 40 països recolzant a cinc milions de persones.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here