Durant un cap de setmana el carrer Major de Cervelló es transforma en un gran aparador de l’activitat comercial, empresarial i associativa que hi ha al municipi, acollint la Fira anual  i la famosa Trobada que commemora el passat vinculat amb el món del vidre del municipi baixllobregatí

Un artesà bufant vidre

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Fira de Cervelló es va iniciar l’any 1999 i és visitada anualment per unes 4.000 persones que procedeixen, majoritàriament, de la província de Barcelona.

Aquesta Fira es realitza conjuntament amb la Trobada de Vidriers des de l’any 2007, on es recorda el passat vidrier del municipi i on persones arribades d’arreu del territori espanyol, i els artesans professionals del sector del vidre, es troben i fan demostracions de vidre bufat, de vidre de llum, tallers participatius de fusin, mostres de vidret, etc.

La tradició vidriera a Catalunya és llarga, i per tant, som hereus d’una forma particular de veure i viure el vidre; forma part de la nostra identitat. Aquesta Trobada ajuda a donar a conèixer l’ofici de vidrier, i reivindica el valor tant artesà com artístic dels vidriers i vidrieres que desenvolupen el seu treball arreu de Catalunya.

L’organitza l’Associació Catalana de les Arts del Vidre, amb el suport de l’Ajuntament de Cerverlló, i es celebra un dels primers caps de setmana d’octubre.

Demostracíó dels artesans vidriers a la Fira de Cervelló. Font: ACAV

Exposicions, demostracions de vidre bufat, conferències sobre el món del vidre i tallers per apendre els secrets del vitrall, oberts a tots les persones visitants de la Fira de Cervelló, són algunes de les múltiples activitats de les que es pot participar en aquesta peculiar Trobada.

Finalment, també és imprescidible visitar la pròpia Fira d’Expositors d’Artesans i Artistes de Vidre a Cervelló, que complementa la gran varietat d’expositors i activitats de la Fira Comercial de la localitat.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here