La retransmissió de l’òpera es portarà a terme demà dimecres 20 de febrer a les 20.15 hores

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]C[/dropcap]ineBaix continua aquesta setmana amb la programació de la IV temporada d’òpera i ballet al cinema, en aquest cas amb Eugene Onegin, un exemple ben conegut d’òpera lírica amb llibret de Tchaikovsky.

Així, els amants i aficionats a l’òpera de la comarca tenen la possibilitat de viure en directe una experiència única amb la retransmissió en directe d’aquesta òpera des de la Royal Opera House de Londres.

L’òpera més estimada de Tchaikovsky es basa en el drama en vers d’Alexander Pushkin del mateix nom. Eugene va donar a Tchaikovsky  l’oportunitat de presentar a l’escenari experiències quotidianes i autèntiques, fugint de les narracions èpiques que caracteritzaven l’òpera europea del moment.

Eugene Onegin es va convertir ràpidament en l’espectacle favorit dels espectadors russos i una dècada després de la seva estrena, l’any 1879, ja  s’havia representat més de cent vegades a Sant Petersburg.

L’òpera és una successió de valsos, polques i aries bellísimes, la música de Tchaikovsky brilla en tot el seu esplendor, en contrast amb el drama que viuen els protagonistes amb el seu amor infeliç. És, en suma, una òpera romàntica per excel·lència.

La direcció de Eugene Onegin en l’actuació de demà va a càrrec de Kasper Holten, amb Simon Keenlyside, Krassimira Stoyanova i Pavol Breslik com a intèrprets principals, i la participació del Cor del Royal Opera i l’Orquestra del Royal Hopera House.

L’espectacle té una durada de 3 hores, amb un interval, i el preu de l’entrada és d’11€ per als socis de CineBaix i de 13€ per als no socis en la venda anticipada; i de 14€ per als socis de CineBaix i de 16€ per als no socis el mateix dia de la retransmissió.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here