La declaració presentada ahir per part del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL) expressa l’alarma que provoquen les manifestacions recents respecte a una hipotètica reforma de les Administracions locals per part del Govern de l’Estat i la clara vocació centralitzadora d’aquest

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n aquest sentit el President del Consell, Joaquim Balsera es va referir de forma contundent a la proposta de Llei de Reforma de l’Administració local dient que “és una reforma basada en la desconfiança i que camina en la direcció contraria a allò que els ciutadans estan reclamant, empoderament i “govern de proximitat”.

Imatge del públic assistent a l’acte d’ahir

L’acte dut a terme ahir a la seu del Consell Comarcal, va ser presentat pel President del Consell, Joaquim Balsera que va acompanyar a la taula a Carles Riba, president del CECBLL, i a Frederic Prieto, membre de la Junta del Centre d’Estudis. A primera fila els acompanyaven els alcaldes i alcaldesses, així com també representants de gairebé tots els municipis de la comarca.

La declaració es produeix en un moment en què el món local debat sobre els projectes actuals que impliquen una reforma de l’estructura i les competències locals, les bases en què es fonamenten, les delegacions de competències i els seus recursos o dotacions econòmiques i el servei que presten les administracions locals. La declaració presenta la defensa de les funcions dels Ajuntaments des de la societat civil, així com de l’autonomia suficient d’aquestos per poder “entendre i atendre les necessitats de la seva ciutadania”

El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat va manifestar que aquesta declaració és necessaria per tal d’aixecar la veu en defensa del món local. En paraules del president del CECBLL, Carles Riba “parlar d’un atac al govern local és un atac al ciutadà de carrer i la seva capacitat de decidir”.

Per aquesta raó la declaració fa especial èmfasis en la reivindicació del paper del govern local. La declaració insta a altres entitats cíviques, socials i culturals sense ànim de lucre a reclamar de ser escoltades en aquest debat. Així doncs, i a través d’aquest declaració, s’adrecen al Parlament de Catalunya perquè el CECBLL i altres entitats siguin escoltades en la tramitació de la futura Llei de Governs Locals de Catalunya, abans de prendre decisions legals que puguin pertorbar les importants funcions dels Ajuntaments.

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here