La nova temporada s’estrena demà carregada de novetats

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]D[/dropcap]emà comença al Baix Llobregat la temporada 2013 de La Passió d’Esparreguera, un espectacle amb una gran complexitat dramàtica i tècnica, que aconsegueix transmetre a l’espectador actual l’essència d’uns personatges amb dos mil anys d’història.

La grandiositat del teatre (1.700 localitats), la gran quantitat d’actors en escena, els vertiginosos canvis escenogràfics, la perfecta unió del text, i la música original interpretada en directe per una orquestra i una coral converteixen La Passió d’Esparreguera en una producció teatral de característiques úniques.

L’equip de la Direcció Escènica d’enguany, format per David Aguado, Maria Coll, Jaume Navarro i Maria Martín, arrenca la temporada amb el bon record de la temporada 2012, on l’esforç i la implicació de tothom van permetre fer una molt bona temporada.

Així, en la temporada que demà comença s’ha seguit la línia iniciada l’any anterior: donar prioritat al treball d’actors i actrius cercant i trobant la veritat interior i la màxima naturalitat a l’hora d’interpretar-lo.

Per aconseguir aquest objectiu, durant el passat mes de novembre, es van realitzar dos tallers, en el qual tots els actors i actrius de La Passió amb paper podien participar. El primer taller va ser de cos, on a través de diferents exercicis d’entrenament personal (coaching) es van enriquir els coneixements per a la gestió dels recursos personals com el cos, el moviment, les emocions… L’altre taller es va convertir en una taula rodona, on entre totes les persones que hi col·laboren es va analitzar la situació politicosocial de l’època per tal d’entendre qui i com era cada personatge.

Nova temporada, nous objectius

L’objectiu marcat per a la temporada d’enguany és inculcar a tots els col·laboradors la responsabilitat que tenen envers l’espectacle.

“És molt important que sàpiguen quina és la seva tasca, desenvolupar-la al cent per cent i donar el màxim de cadascú per tal de proporcionar a l’espectador, que ha pagat una entrada, el millor espectacle que hagi pogut veure i amb el qual emocionar-se”, afirmen des de La Passió d’Esparreguera.

A més, enguany hi ha una gran novetat: un nou actor que interpretarà el paper de Jesús i rellevarà Isaac Serrano. Es tracta d’en David Puente, que va ser escollit, al febrer del 2012, per la Direcció després de fer una petita prova en la qual va demostrar les seves capacitats interpretatives. Puente és un col·laborador entusiasta de l’entitat, ha actuat a La Passió des que va néixer i ara afronta aquest nou repte amb moltes ganes i il·lusió de treballar.

A banda del paper de Jesús, també hi ha personatges claus, que aquesta temporada seràn interpretats per nous actors, entre ells hi ha els personatges del Centurió, Pilat, Sant Pere, Josep d’Arimatea, entre d’altres; en total hi haurà més d’una quinzena de canvis de personatges.

Pel que fa als canvis escenogràfics, la Direcció Artística de l’espectacle ha renovat dues escenografies corresponents a La casa d’Anàs, les Negacions de Pere i el Pretori de Pilat. Aquests canvis escenogràfics han comportat, lògicament, el canvi de moviments escènics. A banda d’aquests quadres, també han variat els moviments dels quadres de la Multiplicació dels pans i els peixos, la Festa de la llum, el Procés religiós de Jesús, Maria coneix la sentència i la Resurrecció.

Amb aquestes novetats, i d’altres que el públic podrà descobrir, s’espera que un any més, la Passió d’Esparreguera sigui tot un èxit, pronosticat ja, amb la bona venda d’entrades que s’està tenint.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here