Més d’una setantena de persones es van concentrar dijous a la tarda davant les portes de l’oficina de Catalunya Caixa d’Olesa per donar suport a una olesana que podria perdre la casa

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]questa veïna d’Olesa, a causa d’un deute hipotecari al qual no pot fer front, es pot veure abocada no només al seu desnonament, sinó també el dels seus pares, que la van avalar amb el seu pis. I tot plegat, a més, mantenint el deute econòmic amb l’entitat bancària.

L’Assemblea per la Justícia Social d’Olesa va ser la impulsora de la concentració, que es va tornar a repetir divendres al matí. I és que dijous a la tarda l’olesana de 51 anys, ni tan sols va poder parlar amb cap representant de Catalunya Caixa, ja que, malgrat ser horari d’atenció al públic, l’oficina va estar durant tota la concentració amb les portes tancades i per tant, sense atendre ningú, malgrat les reiterades ocasions en què els i les membres de l’Assemblea i l’afectada van intentar contactar amb algú.

Aquest fet no va fer més que encendre els ànims de les desenes de persones concentrades a les portes de Catalunya Caixa, que sota el crit “sí que es pot” i assenyalant l’entitat bancària de “culpables”, van decidir tallar el carrer d’Alfons Sala en senyal de protesta. El tall del carrer va provocar la intervenció de la Policia Local, que va demanar a les persones concentrades el desbloqueig del carrer, que es va fer de manera totalment pacífica.

En el seu moment, Catalunya Caixa va concedir a aquesta olesana, malgrat estar a l’atur, una hipoteca per la compra d’un pis a Olesa gràcies a l’aval dels seus pares. I ara, fruït del deute, s’ha iniciat el procés per reclamar-lo, un procés que pot acabar en desnonament, no només d’ella, sinó també dels pares com a avaladors, tot mantenint el deute econòmic que té.

El que reclama ella és la dació en pagament, és a dir, poder entregar el seu pis com a pagament del deute, i sobretot, que els seus pares no es vegin afectats ni perdin el seu pis, tal i com va manifestar la pròpia protagonista en declaracions a l’informatiu vespre de Ràdio Olesa.

Des de l’Assemblea per la Justícia Social d’Olesa volen seguir defensant els interessos d’aquesta ciutadana olesana, i de fet, de tots els afectats pel drama dels desnonaments. Per aquesta raó, i davant la impossibilitat d’accedir ahir a les oficines de Catalunya Caixa, l’Assemblea va decidir ahir tornar a repetir la concentració, aquest divendres a les 10 del matí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here