L’escultura és visible al centre de la rotonda de l’Avinguda de Pau Claris i l’Avinguda de Montserrat, al barri de Can Carreres

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]F[/dropcap]rancesc Pujols va ser escriptor, autor teatral, periodista i, sobretot, pensador català. Nascut a Barcelona el 1882 en una família benestant, va poder viure de rendes i dedicar-se a les lletres. Primer, fent de poeta: Joan Maragall va apadrinar-lo el 1904 en aquesta activitat, que va abandonar aviat per dedicar-se a la crítica d’art i interpretar l’obra de Gaudí. També va dirigir la revista satírica Papitu.

La seva obra clau va ser Concepte general de la ciència catalana, en què defensa l’existència d’un corrent filosòfic genuïnament català iniciat per Ramon Llull. Instal·lat des del 1926 a la seva casa de Martorell, a La Torre de les Hores, va viure-hi fins a la seva mort el 1962, ara fa 50 anys.

L’escultura, que l’alcalde de la ciutat, Salvador Esteve, ha inaugurat aquest cap de setmana, representa l’escala de la vida, un dels símbols que defineixen la filosofia de Pujols.

L’escultura clou els actes de commemoració del 50è aniversari de la seva mort i es pot veure al centre de la rotonda de l’Avinguda de Pau Claris i l’Avinguda de Montserrat, al barri de Can Carreres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here