El Servei Comarcal de Joventut del Baix Llobregat organitza la VII Jornada Comarcal de Joventut, que sota el títol “Solidaritat i intervenció juvenil”, té la voluntat de transferir una visió de conjunt i de cooperació entre els 30 municipis del Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]nguany, la jornada tindrà lloc a la Federació Obrera de Molins de Rei. La trobada acollirà demà aproximadament uns 100 professionals de les politiques de joventut: tècnics de joventut, tècnics en informació juvenil i Regidors de joventut dels 30 municipis del Baix Llobregat.

En aquesta edició, la Jornada tractarà de la solidaritat en l’àmbit de la joventut, de com els i les joves de la comarca es solidaritzen amb diferents causes, i posen en marxa iniciatives que contribueixen a la transformació del seu entorn més proper, al seu propi barri o municipi, i d’un context de crisi global que els hi afecta especialment. D’altra banda, es pretén aprofundir en la manera com es recolzen o s’engeguen aquestes iniciatives des de l’administració, i de quin paper hi tenen les regidories i els/les professionals de joventut.

La Jornada s’iniciarà a les 9:30h amb la presentació de la mateixa a càrrec de Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei; Antoni Reig, director general de joventut de la Generalitat de Catalunya; Mireia Solsona, diputada delegada d’Educació, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona i Joaquim Balsera, president del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Tot seguit, Arcadi Oliveres president de l’Associació Justícia i Pau de Barcelona i professor del departament d’Economia aplicada de la UAB, durà a terme una conferencia: La responsabilitat en aquet mon actual.

A partir de les 11 s’iniciarà l’intercanviï d’experiències entre els diferents professionals de joventut.

  • Projecte  Coneguem-nos de Molins de Rei
  • Projecte del Punt del voluntariat. La participació dels joves, clau per la ciutat de Cornella de Llobregat.
  • WorldCoo, projecte solidari de joves emprenedors. Les polítiques i els professionals de joventut, de l’associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut.
  • Projecte cooperatiu Uikú, Coworking el Prat

Esteve Altozano, Regidor de Joventut i Infància, d’Activitats i Empresa de l’Ajuntament de Molins de Rei actuarà com a moderador de les experiències conjuntament amb Miquel Comino, conseller de joventut, del Consell Comarcal del Baix Llobregat. La jornada te prevista la seva finalització a les 14h.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here