La inestabilitat en les feines remunerades continua afectant més les dones que els homes

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]mb motiu del dia 8 de març, Dia Internacional de les dones, des del Consell de les Dones del Baix Llobregat s’ha elaborat un breu informe que intenta analitzar la situació de les dones del Baix Llobregat respecte a la seva relació amb el mercat de treball i la seva ocupabilitat.

Les conclusions principals d’aquest informe són que la participació de les dones en el mercat de treball continua sent desigual respecte a la dels homes i que la crisis no ha fet més que augmetar dita desigualtat. Una de cada cinc dones de la comarca que vol treballar no troba feina.

A partir de dades treballades des de l’Observatori Comarcal, comparant dades de l’any 2008 i 2012 s’arriba a la conclusió que la participació de les dones en el mercat de treball continua essent desigual respecte a la dels homes, i que la crisi econòmica que estem patint ha incrementat aquesta desigualtat. Les dades treballades en aquest informe prenent com a referència l’any 2008 entent aquest any com el d’inici de la crisis econòmica.

Un dels resultats principals que ens aporta aquest informe es que una de cada cinc dones de la comarca que vol treballar no troba feina. De l’any 2008 al 2012, s’ha passat d’una taxa d’atur registrat del 11,9% a una taxa del 18,2% al 2012 entre les dones.

Els indicadors i les dades recollides en el informe mostren com en termes comparatius el mercat de treball del Baix Llobregat continua tenint diferencies per gènere pel que fa a la taxa d’activitat, a la continuïtat i permanència en el mercat de treball, així com amb el tipus d’ocupació que desenvolupen.

Les dones, en termes generals, són les que presenten una major inestabilitat en les feines remunerades, protagonitzant més entrades i sortides del mercat de treball al llarg de tota la seva carrera professional. Finalment, les ocupacions majoritariament  desenvolupades per dones estan menys remunerades que les dels homes.

 

Seguint aquest enllaç podreu accedir a l’informe complert.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here