Sota el lema d’una comarca socialment justa, econòmicament sostenible i radicalment democràtica, ICV Baix Llobregat, inicia una nova etapa organitzativa, incorporant la copresidència a la direcció del partit

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l passat dissabte 16 de març, es va celebrar al Centre Cultural de Martorell, la VII Assemblea d’ICV Baix Llobregat, amb l’assistència de més de 250 persones, al llarg de tot el dia.

A la presentació del document de balanç, es va fer esment al context actual de crisi econòmica. El Baix Llobregat és una comarca que està patint fortament els efectes de la crisi, amb més de 70.000 persones aturades i on el risc d’exclusió social, cada cop és més elevat.

El president sortint, Arnau Funes, va remarcar quin ha estat el posicionament d’ICV al llarg d’aquests darrers 4 anys, fent referència a la feina feta, tant al carrer, conjuntament amb la ciutadania, en manifestacions, mobilitzacions socials i laborals…;  com també la feina desenvolupada a les institucions: ajuntaments de la comarca on ICV té representació, tant al govern com a l’oposició, al Consell Comarcal i a d’altres institucions supracomarcals.

Funes va fer un especial esment a la lluita contra la Eurovegas, on ICV va tenir un paper clar i beligerant contra l’atac al territori.

A l’Assemblea també van assistir Joan Herrera i Dolors Camats, que han iniciat la seva campanya per presentar-se conjuntament a la copresidència del partit. Joan Herrera, va fer una defensa a ultrança del municipalisme i va defensar la tasca a peu de carrer que ha fet ICV arreu del Baix Llobregat.

Herrera també va parlar de les darreres reformes del govern del PP i va remarcar que “el problema és que no hi ha prou persones cotitzant perquè no hi ha feina, que deixin de mentir i com a mínim diguin la veritat, que és que la reforma busca servir els interessos de la banca i els plans de pensions privats”,  “ja n’hi ha prou”, va dir, d’un govern de “corruptes” que dóna l’esquena a la gent jove amb la reforma laboral, a les dones amb les retallades a l’Estat del Benestar i ara a la gent gran amb la reforma de la jubilació anticipada.

També es van aprovar per unanimitat, els documents “Una comarca socialment justa amb identitat pròpia” i “Més política, més democràcia”, que plantegen les línies estratègiques i organitzatives, que es seguiran en els propers 4 anys, i  es van fer públics els resultats a la votació de la copresidència del partit, que per una àmplia majoria lideraran l’Arnau Funes -regidor de Cornellà i President del Grup d’ICV a la Diputació de Barcelona-, i la Candela López, regidora de Castelldefels.

Per la tarda, els delegats i delegades es van agrupar en tallers, per tal de discutir els documents de l’Assemblea Nacional d’ICV, que tindrà lloc el proper mes d’abril, i es van presentar diverses resolucions, entre les quals dues en defensa del municipalisme i de l’identitat del Baix Llobregat.

L’Assemblea, també escollí a les 25 persones que formaran part de la direcció de l’organització comarcal durant el proper mandat. Una executiva paritària en tots els aspectes: de gènere, a nivell territorial i d’edat sumant, experiència i joventut.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here