La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, integrada per 234 ajuntaments i 10 administracions locals, ha creat la Comissió de treball d’horts urbans, per donar resposta a les demandes dels diversos consistoris, que veuen l’horta urbana i social com una aposta de futur

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a constitució  de la Comissió, va tenir lloc en el marc d’una jornada celebrada a Vilanova i la Geltrú, responent a una demanda creixent per part dels ajuntaments per ordenar i donar impuls al debat sobre els horts urbans i socials, un fenomen que en el context actual està prenent una dimensió cada vegada més important.

Una de les conclusions més clares de la jornada va ser que els horts urbans són una proposta innovadora que acompleix funcions molt diverses en el context municipal, començant per les de tipus social (atenció a la tercera edat, a la discapacitat o a col·lectius desafavorits), les pedagògiques (horts escolars), les de consum responsable (productes de proximitat en horts professionals) i fins i tot les d’oci i turístiques.

Els més de 90 tècnics municipals que s’hi van reunir, van sol·licitar a la Xarxa que iniciïn els treballs necessaris per ordenar aquest àmbit i per redactar un marc d’acció que reculli tots els variats factors que afecten el fenomen.

La Xarxasost és una associació de municipis compromesos amb el medi ambient per avançar cap a un desenvolupament sostenible, la secretaria tècnica de la qual s’exerceix des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, i de la que en formen part els municipis baixllobregatins: Abrera, Begues Castellví de Rosanes, Castelldefels, Corbera, Cervelló, Collbató, Cornellà, Esparreguera, Esplugues, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, El Papiol, El Prat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi, Sant Esteve Sesrovires, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles, Vallirana, i Viladecans.

 

Foto titular: Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here