Ubicada a la rambla Verge de la Mercè de la localitat baixllobregatina, sota el lema “Una altra forma de viure és possible i necessària”, la Fira inicia les activitats que Esplugues durà a terme durant els mesos d’abril i maig, entorn de la cooperació i la solidaritat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] Esplugues aquesta primavera serà sinònim d’implicació amb la cooperació i solidaritat. Durant més d’un mes es celebraran a la ciutat diferents activitats emmarcades per dos grans esdeveniments: la XVII Fira de la Solidaritat i del Suport Mutu, que marca el punt de partida aquest proper dissabte, 6 d’abril, i la 13a Festa de la Solidaritat i 10a Festa del Comerç Just, que clausuraran aquesta Primavera solidària el diumenge 12 de maig.

Una altra forma de viure és possible i necessària és el lema de la XVII Fira de la Solidaritat i del Suport Mutu. Es tracta de la continuació de la Fira de Santa Llúcia Solidària que organitzava el Grup Ayllu cada desembre i que, per qüestions meteorològiques, s’ha traslladat a la primavera.

Segons explica aquesta entitat solidària del barri de Can Vidalet, “són moltes les iniciatives i propostes que plantegen diversos grups com alternatives a l’actual model sociopolític” i en aquesta fira es podran conèixer de primera mà.

Entre les activitats que tindran lloc a la rambla Verge de la Mercè destaquen un mercat d’intercanvi, l’espectacle de màgia El polític triler o la conferència, amb el mateix títol que el lema de la fira, a càrrec de l’economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres.

Aquí teniu la programació complerta:

D’11 a 21 h Rambla Verge de la Mercè XVII Fira de la Solidaritat i del Suport Mutu “UNA ALTRA MANERA DE VIURE ÉS POSSIBLE I NECESSÀRIA”

D’11 a 21 h • Cafeteria solidària Organitza: Grup de Joves Santa Gemma-Sant Antoni en el Lleure

D’11 a 13 h • Tallers a per nens i nenes Organitza: Grup de Joves Santa Gemma-Sant Antoni en el Lleure i Esplai Pubilla Cases – Can Vidalet Mercat d’intercanvi Organitza: Grup Ayllu, Esplai Pubilla Cases – Can Vidalet i Asamblea Canvipubilla 15M Actuació amb la percussió d’Atabalats

De 13 a 14 h Presentació dels grups participants De 14 a 16 h • Dinar solidari Organitza: Grup Oberts a Tothom de la Parròquia de Sant Antoni

De 16 a 17 h Cafè musical. Música en viu

De 17 a 18 h • Abuelas Cantoras Organitza: Grup d’Àvies de Sant Antoni-Santa Gemma-Sant Enric De 18 a 19 h • Màgia ‘El político trilero’ amb Compañía SOMNIA Magia e ilusionismo

De 19 a 20 h ‘Una altra manera de viure és possible i necessària’, amb Arcadi Oliveres Organitza: Ayllu De 20 a 21 h • Passis de videos Organitza: Ayllu

D’altra banda, el 25 d’abril, a les 6 de la tarda, la Creu Roja d’Esplugues i Sant Just Desvern (carrer Severo Ochoa, 14) oferirà una xerrada sobre un dels projectes subvencionats pel Consell de Cooperació d’Esplugues, el Programa integral de salut comunitària en Inhambe (Moçambic), a càrrec de la seva delegada, Paqui Milán.

Finalment, el 27 d’abril, al migdia, la contacontes Mon Mas convida els nens i nenes a un viatge peculiar per la història, Passegem pel món, a la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues.

Podeu consultar la programació de la Primavera Solidària a la secció Dia a dia de L’Agenda del mes d’abril. En el proper número, el corresponent al mes de maig, es publicaran la resta de les activitats previstes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here