El president d’ERC assistirà al dinar popular de celebració d’aquests 20 anys d’ERC a Olesa, que es realizarà al local de la UEC de la localitat baixllobregatina

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]ra fa 20 anys, un grup d’olesans va decidir impulsar la creació al municipi d’una secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya, en un moment ben diferent al què s’està vivint actualment, i en el qual no es parlava gaire obertament de l’independentisme.

I avui al migdia, ERC d’Olesa vol celebrar aquest vintè aniversari amb un gran dinar de germanor al local de la UEC, que tindrà un convidat molt especial: el president d’ERC, Oriol Junqueras.

L’actual president d’ERC d’Olesa, Joan Monforte, va ser precisament un dels olesans que, fa vint anys, va creure possible crear a Olesa una secció local d’ERC. Monforte recordava en declaracions a Olesa Ràdio, que l’any 1993 la situació política al país pel que fa a l’independentisme era ben diferent. Segons Monforte, en aquella època, un grup d’olesans i olesanes, veient que ERC tenia una bossa fidel de votants, van pensar que era factible impulsar la creació d’una secció local del partit. Per fer-ho possible van comptar amb el suport d’ERC de Martorell.

El 1995 ERC d’Olesa es va presentar per primer cop a les eleccions municipals, amb el mateix Joan Monforte com a cap de llista. Monforte recordava a a Olesa Ràdio que aleshores, presentar-se a les municipals, significava també enfrontar-se a pesos pesants de la política local, però que malgrat tot, ERC va poder fer la campanya electoral gràcies a les aportacions econòmiques de ciutadans.

Per a Monforte, ara ERC està passant una molt bona etapa a nivell nacional, no només pels bons resultats electorals, sinó perquè, afirmava, “s’està vivint un moment històric en el que, gran part de la societat catalana, ha reclamat la independència de Catalunya”. A nivell local, però, els darrers resultats electorals de la secció local d’ERC no han estat tan bons però malgrat tot, la secció local d’ERC confia que la feina feta es notarà en les properes eleccions municipals.

De moment, la secció local d’ERC vol celebrar el seu 20è aniversari amb un gran dinar obert a tothom presidit per Oriol Junqueras, avui al migdia al local de la UEC.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here