Per escollir-lo s’ha valorat la senzillesa i claredat de la composició, que ajudarà a identificar tots els actes de la commemoració

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l jove Nil Carbó Raventós és el creador del logotip que ha estat triat per a identificar el conjunt dels actes commemoratius dels 150 anys del ferrocarril de Tarragona a Martorell.

Nil Carbó, nascut a Sant Sadurní d’Anoia el 1994, va realitzar estudis primaris a l’escola Jacint Verdaguer i en l’actualitat està acabant el segon curs de batxillerat artístic a l’INS Milà i Fontanals de Vilafranca del Penedès. És justament en aquest centre on ha elaborat el seu projecte responent a una crida de la Cap del departament de Visual i Plàstica del centre.

En aquesta realització gràfica s’han valorat, entre altres aspectes, la senzillesa i claredat de la composició, de manera que ofereix una imatge identificativa clara fins i tot per a ser reproduïda en petit format. Tot i que el projecte ha estat elaborat en un ampli conjunt cromàtic per a aplicar a possibles utilitats diverses, els colors originals són el negre, el vermell i el verd, característics i tradicionals en el material ferroviari del país.

El passat 30 de març de 2013 es va signar a Sant Sadurní el conveni de cessió d’ús del logotip entre el seu autor i els coordinadors del projecte dels 150 anys del ferrocarril de Tarragona a Martorell en nom de les entitats que formen part d’aquest projecte que desenvoluparà el conjunt d’actes previstos a partir de l’any 2015, on hi constarà el logotip creat per Nil Carbó com a símbol identitari.

La comissió dels 150 anys del ferrocarril de Tarragona a Martorell coordina les iniciatives de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Centre d’Estudis Sinibald de Mas de Torredembarra, Centre d’Estudis d’Altafulla, Amics del Ferrocarril del Penedès, L’Arboç Acthiva’t, Port de Tarragona, Associació Cultural Ferroviària de Tarragona i província, Arxiu Comarcal del Baix Penedès, Memòria Ferroviària de Tarragona, Amics de la Història del Vendrell, Amics del Ferrocarril de Martorell i a més compta amb la col·laboració, el suport i l’assessorament del Museu del Ferrocarril de Catalunya de Vilanova i la Geltrú gestionat per la “Fundación de los Ferrocarriles Españoles”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here