L’Agència Catalana de l’Aigua ha posat en servei les plantes de Castellví de Rosanes i Vallirana, amb un cost total superior als 2,7 milions d’euros, que fan augmentar el total de depuradores a la comarca, que passa a ser de vuit

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]questes estacions depuradores d’aigües residuals, que ha posat recentment en servei l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) han de contribuïr a la millora qualitativa de la conca del riu Llobregat i millorara el sanejament de la comarca.

Concretament s’han activat les plantes de Castellví de Rosanes i el Lledoner (terme municipal de Vallirana), amb un cost total superior als 2,7 milions d’euros.

Amb l’activació d’aquestes dues plantes hi ha un total de vuit estacions depuradores en servei a la comarca del Baix Llobregat: Abrera, Begues, Gavà-Viladecans, Martorell, El Prat de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat.

L’actuació desenvolupada a Castellví de Rosanes ha consistit en una depuradora amb tractament secundari i reducció de nutrients dissenyada per tractar un cabal de 400 m3/dia, a més d’una xarxa de col·lectors amb una extensió de prop de 2.200 metres. La planta, que ha suposat un cost d’1,6 milions d’euros finançat en un 85% pel Fons de Cohesió de la Unió Europea, retornarà l’aigua tractada al torrent de Ca n’Abat.

Pel que fa als treballs desenvolupats a Vallirana, concretament a la zona del Lledoner, s’han centrat en una depuradora amb tractament biològic amb aireació perllongada, amb nitrificació i desnitrificació, dissenyada per a un cabal de 472 m3/dia i també s’ha construït una xarxa de col·lectors amb una extensió de 60 metres. La depuradora, que retornarà l’aigua tractada a la riera d’Olosseta, ha tingut un cost d’1,1 milions d’euros.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here