A finals del mes de març, l’atur registrat al Baix Llobregat es situava en 73.454 persones, creixent respecte el mes anterior en 415 (+0,6%), fet que situa la comarca en una taxa d’atur registrat del 17,2%

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons xifres de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, l’atur a la comarca continua superant la taxa mitjana de les comarques de l’Àmbit territorial metropolità (ATM) i la del conjunt de Catalunya.

L’increment d’aquest mes en termes percentuals, ha estat al Baix Llobregat, una mica per sobre del que s’ha donat a l’ATM . En canvi, al conjunt de l’àmbit català l’atur ha disminuït.

En termes interanuals la comarca surt pitjor posicionada. El nombre de persones registrades a les oficines supera en 4.022 persones la dada del mateix mes de l’any passat.

L’increment de l’atur s’ha donat tant entre els homes com entre les dones. Entre els homes ha pujat en 170 aturats i entre les dones en 245. Les dones continuen tenint una taxa d’atur registrat superior a la masculina (18,7% davant el 16,0%).

Per edats, l’atur augmenta en tots els col·lectius però en termes proporcionals, augmenta més entre les persones de més de 44 anys.

Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior l’atur puja sobretot entre aquelles persones que tenien una ocupació al sector dels serveis a la producció, i al sector de comerç, restauració i hoteleria.

El grup de persones aturades sense cap experiència laboral anterior també puja. Tot i això, en activitats com ara el transport i la indústria l’atur registrat ha baixat.

Les localitats amb una taxa d’atur més baixa, són Sant Just Desvern (10,3%), Begues (11%) i Santa Coloma de Cervelló (12,3%); mentre que les localitats més castigades per l’atur són Sant Vicenç dels Horts (21,3%), i Sant Boi (20%).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here