A petició del Consell Comarcal, el conseller d’Empresa i d’Ocupació, Felip Puig va rebre ahir al president del Consell, Joaquim Balsera, en una reunió en el Parlament, per parlar de la greu situació per la que està passant la comarca, a causa de l’estancament econòmic i les elevades xifres d’atur

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]l sortir de la reunió, Balsera, va destacar la bona entesa amb la Conselleria per poder concretar en accions de foment de l’ocupació al territori i reactivació econòmica. En aquest sentit ambdues administracions col·laboraran en la sol·licitud d’un ajut de caràcter europeu per a la innovació territorial i empresarial, el programa RIS3.

La reunió ha servit per traslladar al Conseller, Felip Puig, la greu situació per la que esta passant la comarca del Baix Llobregat a causa de l’estancament econòmic i les elevades xifres d’atur. Al sortir de la reunió el president va remarcar la bona sintonia entre el Consell Comarcal i la Conselleria d’Empresa i Ocupació, pel que fa a situar les prioritats principals que actualment té el territori, que passen per la recuperació econòmica i la lluita contra l’atur.

En aquest sentit el president del Consell va voler remarcar que “tot i que la industria pot i ha de continuar sent un dels motors principals de la comarca aquesta ha d’estar vinculada a la investigació i el desenvolupament, sense oblidar-nos de la resta de motors econòmics com són el turisme i l’agricultura que en moments de crisi no tant sols han aguantat sinó que han continuat creixent”.

Ambdós van coincidir en posar especial èmfasi en la necessitat d’engegar polítiques de reactivació econòmica. Un dels passos que es van concretar en la reunió per avançar en aquesta direcció, serà la col·laboració entre ambdues administracions en la sol·licitud d’un ajut el marc del projecte europeu, RISC3, estratègia europea regional per al innovació territorial i empresarial.

Balsera va assegurar que aquestes propostes “han estat ben acceptades per la Conselleria”, i va avançar que ens propers mesos treballaran “amb la idea de poder desenvolupar un conveni de col·laboració i de poder unir esforços de la Diputació, del Consell Comarcal, dels Ajuntaments i de la Generalitat, tots en una única direcció, i en aquest sentit oferim el Consell Comarcal per la coordinació d’aquesta política en el nostre territori”.

Balsera va voler posar en valor el reconeixement del Consell Comarcal per part del Conseller com a interlocutor clau, per poder tirar endavant polítiques de promoció econòmica i de l’ocupació en un territori tant complex el Baix Llobregat.

En paraules del mateix Felip Puig Puig, va assegurar que ell i Balsera havien coincidit en “la necessitat de coordinar esforços i col·laborar”, i per tant va avançar que “es donarà una visió mes transversal, d’alinear esforços i compartir estratègies, a totes aquelles polítiques que ja estaven implementades i que ja han estat objecte de col·laboració en els darrers temps entre Generalitat i Consell Comarcal”.

El Consellerva assegurar que les polítiques d’ocupació i de formació, l’impuls al creixement, i la industrialització “que aviat arribarà” requereixen que els esforços que estan fent el conjunt de les administracions “tinguin una visió global e integral perquè si no podem caure en duplicitats, en no aprofitar prou bé els recursos, que són limitats”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here