Actualment hi participen 150 usuaris amb un alt risc d’ingrés del Baix Llobregat i Badalona. L’objectiu del projecte és fomentar la col·laboració entre els diversos perfils professionals d’atenció a les persones malaltes cròniques, per valorar la incidència que aquesta actuació conjunta pot tenir en la millora de la salut de les persones afectades

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]n total de 150 pacients participen en el desenvolupament d’un model d’atenció integral a persones amb patologies cròniques complexes. Es tracta de l’impuls de l’Institut Català de la Salut (ICS) per crear un entorn comú col·laboratiu d’actuació en pacients amb un o més problemes de salut agreujats i ingressos previs.

Aquest projecte pilot, que es va presentar al V Congrés d’Atenció Sanitària al Pacient Crònic, valorarà com aquesta actuació conjunta entre professionals de diferents nivells assistencials incideix en la millora de la salut de les persones ateses, en la qualitat de l’assistència que se’ls presta i de quina manera han utilitzat els serveis socials i sanitaris. D’aquí a uns mesos es valorarà l’eficàcia de les actuacions dutes a terme i l’eficiència del projecte eficiència per si es considera oportú una futura aplicació a tot el territori.

El MECASS, Model d’entorn col·laboratiu d’atenció social i sanitària, implica a professionals d’atenció primària, domiciliària, sociosanitària, salut mental, cures pal•liatives i hospitals no només de l’ICS sino també d’altres proveïdors de les dues zones on s’està desenvolupant (centres d’atenció primària, hospitals de referència i serveis sociosanitaris del Baix Llobregat i de Badalona).

El projecte valorarà com aquesta actuació conjunta entre professionals de diferents nivells assistencials incideix en la millora de la salut dels malalts, en la qualitat de l’assistència que se’ls presta i de quina manera han utilitzat els serveis socials i sanitaris. D’aquí uns mesos l’ICS valorarà l’eficàcia de les actuacions que es posen en marxa i l’eficiència per si s’expandeix al territori.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here