El president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, ha traslladat a la consellera de Benestar i Família, Neus Munté, la necessitat d’una atenció per garantir la cohesió social a la comarca, davant la greu situació provocada per la crisi

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]B[/dropcap]alsera, va mantenir ahir per la tarda una entrevista de treball amb la consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté.

En aquesta trobada, que es va realitzar a petició del Consell Comarcal, el president va traslladar a Munté la seva preocupació per “la situació de crisi que pateix el Baix Llobregat, amb un increment de l’atur en el darrer trimestre i de més persones que no reben una prestació com la renda mínima d’inserció”. Per al president del Consell, les prioritats a la comarca passen “per garantir els mínims de renta, casa i alimentació a tota la població”.

Joaquim Balsera va demanar a la consellera el manteniment del conveni existent fins ara per a la dotació de recursos en l’àmbit social, i va destacar els serveis i iniciatives que des del territori s’estan duent a terme, especialment la Taula de Serveis Socials i la Xarxa Baix, que posa en comú al diferent personal tècnic vinculats a la infància i l’adolescència al Baix Llobregat.

El president va aprofitar la reunió per repassar el conjunt de serveis que duu a terme actualment el Consell Comarcal amb el finançament de la conselleria de Benestar i Família, com són els equips d’atenció a la infància i a la d’adolescència del Baix Llobregat, la coordinació dels serveis d’atenció primària, el transport adaptat o les beques menjador, entre d’altres.

Balsera va estendre la mà a la col·laboració amb la Generalitat i va posar sobre la taula punts concrets on les dues administracions podrien treballar plegades.

En aquest sentit, el president del Consell va demanar a Munté la incorporació de la conselleria a la Taula de Serveis Socials, i va manifestar que les iniciatives i serveis que hi ha actualment en marxa “són imprescindibles per garantir la cohesió social a la comarca del Baix Llobregat”.

Per la seva banda, la consellera Neus Munté va assegurar que davant la realitat i dificultats de la comarca, és necessari el manteniment d’un “diàleg fluït” i va afirmar que la conselleria té la voluntat de continuar destinant recursos, com els que estaven assignats en el conveni actual, i va posar l’èmfasi en les iniciatives d’atenció a la infància en situació de risc.

La consellera va manifestar que tant aviat com es concretin els pròxims pressupostos, es fixaran els recursos per a la comarca. Neus Munté va coincidir amb Joaquim Balsera en la necessitat que la conselleria formi part de la taula de serveis socials del Baix Llobregat, davant les dades sobre l’atur i la situació de pobresa a la comarca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here