La Junta de Govern Local ha aprovat l’adhesió de l’Ajuntament al comunicat emès per la Plataforma en defensa de l’Hospital que reivindica que continuï sent el centre sanitari comarcal de referencia

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Govern Municipal de l’Ajuntament de Gavà ha manifestat novament el seu absolut rebuig a la decisió de la Generalitat de Catalunya de degradar l’Hospital de Viladecans, amb un pla que preveu la reducció dels serveis que ofereix actualment i que el relega a ocupar el paper d’hospital “bàsic” i perdre la condició d’hospital de referència.

Això, a més de la pèrdua de prestacions que comporta, obligaria el centre sanitari a derivar pacients i cartera de serveis a l’hospital concertat de Sant Boi, que passaria a ser l’hospital de referència de la zona.

El comunicat emès dimecres passat pel Departament de Salut, que ve a confirmar les informacions que el director del CATSalut va traslladar el 19 de juny als alcaldes dels municipis afectats, rebutja les principals reivindicacions del territori: que l’Hospital de Viladecans segueixi sent el centre sanitari de referència de la zona donant serveis generals a prop de 200.000 persones, i que es tiri endavant el projecte d’ampliació del mateix, acordat en el seu moment amb el govern de la Generalitat.

Davant de la constatació que la Generalitat no vol apostar per aquest hospital públic, la Junta de Govern Local va aprovar un acord en què mostra el seu absolut rebuig a la disminució dels serveis de l’Hospital de Viladecans i la seva conversió en un hospital bàsic.

El document manifesta l’adhesió de l’Ajuntament al comunicat emès per la Plataforma en Defensa de l’Hospital de Viladecans, un comunicat que recull que la decisió del govern autonòmic menysprea un dels factors més valorat pels veïns i veïnes, la proximitat del centre als cinc municipis als quals presta servei, i no té en compte l’impacte social i econòmic que representaria el desplaçament fins a Sant Boi.

La Plataforma també insisteix en el tracte discriminatori cap al territori quant a l’escassetat i limitació dels recursos sanitaris abocant-lo a nivells inaceptables de massificació i decliu de l’atenció sanitària pública.

La Junta de Govern Local va aprovar aquest acord després que es rebutgés tramitar d’urgència al Ple Municipal una proposició presentada per PSC i ICV-EUiA, i una altra de Ciutadans, ambdues en defensa de l’Hospital de Viladecans. Els vots en contra del grup municipal de Convergència i Unió van impedir-ho, atés que la tramitació d’urgència ha de ser recolzada per la unanimitat del Plenari.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here