Tres membres de la Plataforma Social de Sant Vicenç van ser acusats aquest mes de maig per manifestació “il·legal”, i poden ser condemnats a pagar una multa de fins a 3000€. El darrer Ple de la localitat va aprovar una Resolució denunciant l’expedient, que va generar divisions en el grup d’ERC. Ara, el cas arriba al Parlament en forma de Proposta de Resolució, de la mà d’ICV-EUiA

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l 15 de maig de 2013 ,la Direcció General d’Administració de Seguretat va  incoar expedient sancionador a tres membres de la Plataforma Social de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) per presumpta infracció administrativa de la normativa de protecció ciutadana en relació amb la Llei orgànica 9/1983, de 15 de juliol, reguladora del dret de reunió.

S’imputa a les tres persones haver participat en una manifestació “que no havia estat comunicada a l’autoritat governativa” i en una assentada amb assemblea en una rotonda d’accés a la població, durant la jornada de vaga general del 14 de novembre de 2012. Segons consta en l’expedient l’acció pot ser sancionada amb “una multa de 300’52 euros a 30.050’61 euros” i  “concorren circumstancies que justificarien que l’import de la sanció fos superior al mínim previst en la normativa”.

Segons ICV-EUiA, aquesta actuació és clarament contradictòria amb les declaracions efectuades per la mateixa Directora General d’Administració de Seguretat al Parlament de Catalunya el dia 27 de juny, que a preguntes del grup ecosocialista sobre l’aplicació de la normativa en jornades de vaga general va respondre que es feia “amb flexibilitat”.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, a petició de la Plataforma Social, va aprovar en el seu Ple del 20 de juny una Resolució relativa a  aquests fets, presentada pels grups municipals d’ERC-Junts per Sant Vicenç, ICV-EUIA i PSC,  amb els vots a favor d’una part del grup d’ERC-Junts per Sant Vicenç, i la totalitat dels membres dels grups d’ICV-EUIA i PSC, i amb l’abstenció de l’alcalde i una regidora d’ERC-Junts per Sant Vicenç i el grup de CIU.

La Resolució aprovada afirma entre d’altres coses que l’expedient sancionador limita el dret de manifestació i atempta contra la llibertat d’expressió.

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ:

1. El Parlament expressa el seu suport a la Resolució aprovada per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) el dia 20 de juny de 2013 en contra de l’expedient sancionador obert a membres de la Plataforma Social de la localitat per haver participat en una manifestació no comunicada durant la vaga general del 14 de novembre de 2012.

2. El Parlament insta al Govern a: a) Deixar sense efecte de forma immediata els expedients sancionadors contra membres de la Plataforma Social de Sant Vicenç dels Horts per haver-se manifestat en el marc de la vaga general del 14 de novembre de 2012. b) A elaborar, d’acord amb els sindicats majoritaris, uns criteris que permetin exercir el dret de manifestació i concentració en el marc de vagues generals legalment convocades, entenent que la legalitat de la convocatòria empara les múltiples manifestacions celebrades de forma pacífica durant la jornada encara que no hagin estat prèviament comunicades.

3. El Parlament comunicarà al present acord a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, als sindicats CCOO, UGT i USOC i a la Plataforma Social de Sant Vicenç dels Horts.

 

1 COMENTARI

  1. L’alcalde Oriol Junqueras no dóna suport a les tres persones denunciades el dia de la vaga general a Sant Vicenç dels Horts. Ni Junqueras ni la regidora Marta Sugrañes.
    Ells estan al costat del poder perquè posen les seves aspiracions polítiques personals per sobre de la solidaritat de classe amb els companys i la companya denunciats

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here