Durant aquest mes d’agost, cada dia descobrirem un nou municipi del Baix Llobregat. 30 localitats diverses: platja, muntanya, riu, nord, sud, delta…la riquesa paisatgística, cultural, gastronòmica i patrimonial d’una comarca per descobrir o redescobrir. Gaudeix de l’estiu al Baix Llobregat!

Castellví de Rosanes

Municipi baixllobregatí fronterer amb la comarca vitivinícola de l’Alt Penedès, en la qual s’inscriu per la seva producció de vins i caves.

El punt de màxim interès és el seu entorn natural, amb una gran massa boscosa, preservat per un Pla Especial d’Interès Natural.

Al poble destaquen indrets com l’antic convent (del XV), l’ermita de la Mare de Déu dels Àngels, les ruïnes del castell de Sant Jaume, la masia de Ca n’Abat i l’anomenat la Cadireta, magnífic mirador al capdamunt de la muntanya de Matamoros.

El món del cava s’hi troba representat per les caves R. Canals Canals (amb museu propi) i Ollé&Amat.

Museu del Cava Ramon Canals

El Museu del Cava Ramon Canals és un dels millors museus privats de la història del cava de Catalunya.

En una superfície de quasi 700 m2 s’hi troben exposades més de 2500 peces del món de la vinya del vi i del cava datades des del segle IV aC fins el segle XX: cràteres gregues, àmfores romanes, bótes de vaixell, premses d’un i dos cargols de fusta, copes de cristall de Murano de mitjà segle XIX, porrons i ampolles de vidre català, microscopis, llibres d’enologia, destil.ladors de coure i molts altres estris que il.lustren la llarga tradició vitivinícola de Catalunya.

Les diverses col.leccions estan agrupades en tres sales temàtiques: Sala del VidreSala de ViticulturaSala d’EnologiaBiblioteca.

El Baix Llobregat

Una envejable ubicació geogràfica situa el Baix Llobregat a poc més de 15 minuts del centre de Barcelona. Amb l’aeroport al seu territori, la completa xarxa de comunicacions -tant per ferrocarril com per carretera- i la gran diversitat d’equipaments i d’activitats que ofereix, fan del turisme una de les seves millors armes.

Mar, riu i muntanya defineixen el territori. Als més de 15 km d’extenses platges de què disposa, s’afegeixen les serralades del Garraf, l’Ordal, Collserola i la majestuosa muntanya de Montserrat, idònies per al senderisme i les activitats a la natura; i el riu, en el seu tram final, origina el delta del Llobregat, d’incalculable valor i riquesa ecològica.

El Modernisme, emblema comarcal, està representat per l’església que Antoni Gaudí construí a la colònia Güell. Els punts d’interès són variats i abundants: des de termes romanes fins a palaus del XIX, d’espectaculars coves a colònies tèxtils.

Una rica gastronomia basada en producte autòctons amb denominació d’origen, manifestacions culturals i festes tradicionals (algunes d’interès nacional), així com una infraestructura turística de qualitat, converteixen el Baix Llobregat en comarca de caràcter i marcada personalitat. Possibilitats múltiples, contrastos sorprenents i descobriments continus fan que visitar-la sigui obligat.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here