L’Ajuntament baixllobregatí farà canvis a les campanes de la torre del rellotge per evitar que el so superi els decibels permesos per la llei durant les nits, i evitar així les molèsties als veïns

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l consistori olesà posarà un martell nou a les campanes de la Torre del Rellotge que rebaixarà el so quan les campanes toquen les hores durant les nits.

L’estudi, encarregat per l’Ajuntament, sobre el so de les campanes, degut a les queixes d’un grup de veïns, determina que els nivells d’immissió (el so que arriba a dins de l’habitatge) de les campanes, supera els límits permesos per la Llei. Per això l’Ajuntament ha buscat solucions que s’aplicaran, en forma de prova, durant el mes d’agost.

Per evitar les molèsties i aconseguir que el so de les campanes compleixi la normativa vigent, es posarà un martell nou a les campanes , més petit, que serà el que farà els pics per les nits, i per tant el so serà més fluix.

Aquest nou sistema s’aplicarà entre les 23:00h i les 07:00h. D’altra banda, durant el mes d’agost, a banda de provar aquest nou sistema per les nits, també se suprimiran els tocs dels quarts.

Aquestes seran mesures que s’aniran prenent i que aniran variant al llarg del mes d’agost, ja que l’elaboració d’aquest tipus d’estudis és complexa i s’ha de fer en diferents dies i aplicant mesures diferents fins a trobar la més adequada.

L’Ajuntament va reunir-se amb representants d’entitats amb seu al Nucli Antic: l’Associació de Veïns, l’Arrel Acció Cultural i el Centre Muntanyenc i de Recerques per plantejar els resultats de l’estudi i les possibles proves i solucions a emprendre aquest agost.

Paral·lelament es va mantenir també una reunió amb els veïns que van recollir les signatures per demanar la supressió del so de les campanes per les nits als quals també se’ls va facilitar tota la informació.

Ara l’Ajuntament espera veure com evolucionen les proves que es vagin fent a l’agost per arribar a les conclusions definitives i aplicar el sistema que sigui millor ja que és voluntat del Govern Municipal, tancar aquest tema aplicant les millors solucions.

 

Font: Departament de comunicació de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here