Durant aquest mes d’agost, cada dia descobrirem un nou municipi del Baix Llobregat. 30 localitats diverses: platja, muntanya, riu, nord, sud, delta…la riquesa paisatgística, cultural, gastronòmica i patrimonial d’una comarca per descobrir o redescobrir. Gaudeix de l’estiu al Baix Llobregat!

Corbera

La mil·lenària vila de Corbera, en un privilegiat entorn de boscos de pi blanc, conserva encara elements dels seus orígens medievals: el Casal de Santa Magdalena (XVI) -també conegut com el Castell-, l’antic Hospital de Pelegrins (XVI), l’església de Santa Maria (XIII) i les ruïnes de l’antic Castell de Cavallers (X), entre d’altres.

Prop de la vila de Corbera, hi trobem l’Antic Priorat de Sant Ponç que va ser construït al segle XI, en estil romànic llombard. L’església de Sant Ponç, que es troba en excel·lent estat de conservació, és una de les mostres romàniques més importants de la província de Barcelona.

Pel que fa a la gastronomia, Corbera Sabors és un col·lectiu gastronòmic format per restauradors i empresaris corberencs amb una llarga trajectòria professional que ofereix una gran varietat de plats de la gastronomia Catalana.

Destaquen esdeveniments com ara el Pessebre Vivent (desembre i gener), el festival d’arts escèniques (maig), la festa major d’hivern (gener), la d’estiu (juliol) i l’Aplec de Sant Ponç (maig), que se celebra a l’entorn de l’església romànica de Sant Ponç, del segle XI i magníficament conservada.

Corbera a peu

Corbera compta amb extenses zones de bosc, que possibiliten les activitats en plena natura. Actualment hi ha diverses rutes aptes per a tots els públics en format d’itineraris senyalitzats. També s’han rehabilitat antics camins de ferradura que permeten passejar per qualsevol racó del municipi, a peu o en bicicleta de muntanya. Fonts, masies i arbres centenaris completen l’oferta de natura de Corbera que, a només 25 km. de Barcelona, és plena d’indrets màgics per descobrir.

Des del servei de Turisme proposen dues visites comentades:

  • Corbera, 1.000 anys en una passejada. Recorregut a peu pel nucli històric que permet apreciar els diferents elements de la vila medieval.
  • Monestir de Sant Ponç de Corbera. Visita guiada a l’església de l’antic monestir romànic resseguint els trets característics de la seva arquitectura, la seva història i el seu entorn natural.

Per als visitants que desitgin recórrer la vila per lliure recomanen:

  • Audioguia de Corbera (en català, castellà, anglès i francès)
  • Rutes de natura: itineraris de natura per 21,27 hectàrees que representen una excel·lent mostra de la diversitat dels ecosistemes mediterranis. Gaudint de boscos, fonts, camins de ferradura, el monestir de St. Ponç i paratges naturals espectaculars.

El Baix Llobregat

Una envejable ubicació geogràfica situa el Baix Llobregat a poc més de 15 minuts del centre de Barcelona. Amb l’aeroport al seu territori, la completa xarxa de comunicacions -tant per ferrocarril com per carretera- i la gran diversitat d’equipaments i d’activitats que ofereix, fan del turisme una de les seves millors armes.

Mar, riu i muntanya defineixen el territori. Als més de 15 km d’extenses platges de què disposa, s’afegeixen les serralades del Garraf, l’Ordal, Collserola i la majestuosa muntanya de Montserrat, idònies per al senderisme i les activitats a la natura; i el riu, en el seu tram final, origina el delta del Llobregat, d’incalculable valor i riquesa ecològica.

El Modernisme, emblema comarcal, està representat per l’església que Antoni Gaudí construí a la colònia Güell. Els punts d’interès són variats i abundants: des de termes romanes fins a palaus del XIX, d’espectaculars coves a colònies tèxtils.

Una rica gastronomia basada en producte autòctons amb denominació d’origen, manifestacions culturals i festes tradicionals (algunes d’interès nacional), així com una infraestructura turística de qualitat, converteixen el Baix Llobregat en comarca de caràcter i marcada personalitat. Possibilitats múltiples, contrastos sorprenents i descobriments continus fan que visitar-la sigui obligat.

 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here