Aquesta ressenya descriu el “camí verd” o “via verda” que permet anar des de Martorell fins a la desembocadura del riu Llobregat pel costat del riu. Hi ha també una via verda del Llobregat al Berguedà entre la Colonia Rosal i l’embassament de la Baells

Per Bici-Vici 

Tot i no ser una antiga via de ferrocarril, el riu Llobregat al seu pas pel Baix Llobregat ha traçat des de sempre una línia de comunicació natural entre els municipis de la comarca.

De fet són nombroses les infraestructures (viàries, ferroviàries, portuàries etc.) que s’han construït i que es segueixen construint al costat del riu. Totes aquestes construccions han fet que sovint el curs del riu s’hagi modificat, un dels exemples més destacats és el desviament del tram final del riu per ampliar el port de Barcelona.

Els camins paral·lels a la llera del riu permeten seguir el seu curs des del pont del Diable de Martorell fins a la seva desembocadura. Aquest tram també és conegut com la Vall Baixa.  Pel marge dret (en el sentit de l’aigua) el riu és transitable des de Martorell fins a l’Hospitalet i és el camí que ressenyo.

Per accedir al riu aquestes petites ressenyes us poden orientar:

Accés des de l’Hospitalet

Des de l’Hospital de Bellvitge, al carrer Feixa Llarga, neix un camí d’accés al riu (per bicicletes i vianants) que transcorre paral·lel a un vial d’incorporació a l’autovia C-31. El camí deixa l’hospital i la zona agrícola per aproximar-se a l’autovia i arribar al riu després de passar per darrera una gasolinera. Si volem creuar a l’altra llera (cantó del Prat) i no ens atrevim a circular pel voral del pont, ho podem fer entre les tanques de ciment i la barana metàl·lica (tot i que és estret). Vegeu mapa i ressenya aquí.

Accés des de Cornellà

Des de l’estació de Cornellà-Riera de FGC situada al Passeig dels Ferrocarrils Catalans, agafem el carrer Verge de Montserrat en direcció sud/sud-oest i en uns 300m arribem a l’inici de la passarel·la que creua les vies de comunicació que ens separen del riu.

Accés al marge dret des de Sant Boi

Accés des de Sant Boi

S’ha construït una passarel·la que permet accedir al marge dret del riu des del centre, en concret des de l’avinguda Marià Girona, a uns 200 metres de l’estació de FGC.

Accés des de Sant Feliu

S’accedeix per la riera de la Salut. S’entra a la riera a la zona del parc del Llobregat i la plaça de la Falguera, es passa per sota un pont i es creua la zona agrària. En arribar a l’autopista es gira una mica a la dreta per creuar-la per un pas subterrani inundable.

1 COMENTARI

  1. Les víes de les dues bandes necessiten manteniment, fa força temps que l’ACA no hi fa manteniment, els trams St. Feliu i Molins estan força malament i el gual de Sant Boi está fet malbé. En poc temps perderem el que va costar molt de guanyar…

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here