Durant aquest mes d’agost, cada dia descobrirem un nou municipi del Baix Llobregat. 30 localitats diverses: platja, muntanya, riu, nord, sud, delta…la riquesa paisatgística, cultural, gastronòmica i patrimonial d’una comarca per descobrir o redescobrir. Gaudeix de l’estiu al Baix Llobregat!

El Prat

Situat a la plana deltaica, al llarg d’un front marítim de 8 quilòmetres.

Els espais naturals del delta del Llobregat tenen un valor ecològic molt important. Encara es conserven comunitats biològiques pròpies dels sorrals costaners, sent els aiguamolls del Delta una de les últimes zones humides litorals de Catalunya.

La casa consistorial -edifici neogòtic de l’any 1905-, el Mercat Municipal, el Teatre Modern, la torre Muntadas, la torre Balcells i les cases d’en Puig, són altres atractius del municipi, juntament amb la Festa Major (setembre) i la Fira Avícola (desembre), centrada en el reconegut pollastre de la Raça Prat (pota blava). 

El Baix Llobregat

Una envejable ubicació geogràfica situa el Baix Llobregat a poc més de 15 minuts del centre de Barcelona. Amb l’aeroport al seu territori, la completa xarxa de comunicacions -tant per ferrocarril com per carretera- i la gran diversitat d’equipaments i d’activitats que ofereix, fan del turisme una de les seves millors armes.

Mar, riu i muntanya defineixen el territori. Als més de 15 km d’extenses platges de què disposa, s’afegeixen les serralades del Garraf, l’Ordal, Collserola i la majestuosa muntanya de Montserrat, idònies per al senderisme i les activitats a la natura; i el riu, en el seu tram final, origina el delta del Llobregat, d’incalculable valor i riquesa ecològica.

El Modernisme, emblema comarcal, està representat per l’església que Antoni Gaudí construí a la colònia Güell. Els punts d’interès són variats i abundants: des de termes romanes fins a palaus del XIX, d’espectaculars coves a colònies tèxtils.

Una rica gastronomia basada en producte autòctons amb denominació d’origen, manifestacions culturals i festes tradicionals (algunes d’interès nacional), així com una infraestructura turística de qualitat, converteixen el Baix Llobregat en comarca de caràcter i marcada personalitat. Possibilitats múltiples, contrastos sorprenents i descobriments continus fan que visitar-la sigui obligat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here