Durant aquest mes d’agost, cada dia descobrirem un nou municipi del Baix Llobregat. 30 localitats diverses: platja, muntanya, riu, nord, sud, delta…la riquesa paisatgística, cultural, gastronòmica i patrimonial d’una comarca per descobrir o redescobrir. Gaudeix de l’estiu al Baix Llobregat!

Esplugues

És un municipi emblemàtic pel que fa a la ceràmica modernista catalana.

L’antiga fàbrica Pujol i Bausis, coneguda com la Rajoleta, va ser un dels principals centres productors de ceràmica arquitectònica del modernisme i el noucentisme. La visita permet conèixer una important part d’aquest llegat, a més d’entrar-hi al conjunt de forns conservats i saber-ne el funcionament.

Al costat s’hi troba el Museu de Can Tinturé, seu de la col·lecció de rajola de mostra Salvador Miquel. Tots dos equipaments es troben al bell mig del centre històric de la població, un seguit de carrers amb encant, com ara el de l’Església, el de Montserrat o, ben a prop, el parc dels Torrents.

Així doncs, la ciutat disposa d’un patrimoni cultural únic al Baix Llobregat, amb un nucli antic de gran bellesa i un passat ceramístic que divulga des dels seus museus.

Una xarxa de parcs i jardins estesos per tota la ciutat contribueixen a fer d’Esplugues un municipi verd. L’oferta gastronòmica i d’hotels garanteix una estada ideal en la ciutat.

El Baix Llobregat

Una envejable ubicació geogràfica situa el Baix Llobregat a poc més de 15 minuts del centre de Barcelona. Amb l’aeroport al seu territori, la completa xarxa de comunicacions -tant per ferrocarril com per carretera- i la gran diversitat d’equipaments i d’activitats que ofereix, fan del turisme una de les seves millors armes.

Mar, riu i muntanya defineixen el territori. Als més de 15 km d’extenses platges de què disposa, s’afegeixen les serralades del Garraf, l’Ordal, Collserola i la majestuosa muntanya de Montserrat, idònies per al senderisme i les activitats a la natura; i el riu, en el seu tram final, origina el delta del Llobregat, d’incalculable valor i riquesa ecològica.

El Modernisme, emblema comarcal, està representat per l’església que Antoni Gaudí construí a la colònia Güell. Els punts d’interès són variats i abundants: des de termes romanes fins a palaus del XIX, d’espectaculars coves a colònies tèxtils.

Una rica gastronomia basada en producte autòctons amb denominació d’origen, manifestacions culturals i festes tradicionals (algunes d’interès nacional), així com una infraestructura turística de qualitat, converteixen el Baix Llobregat en comarca de caràcter i marcada personalitat. Possibilitats múltiples, contrastos sorprenents i descobriments continus fan que visitar-la sigui obligat.

 

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here