Es tracta d’un projecte en el que participen 11 ajuntaments del Baix Llobregat, així com el Consell Comarcal, per promoure l’escriptura entre les dones. El termini per a la presentación d’obres finalitzarà el proper 23 de setembre a les 14 hores

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a 7a edició del Premi Literari Delta, que va donar el seu tret de sortida al febrer, compta amb dotze institucions organitzadores (els Ajuntaments de  Begues, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, Gavà, El Prat de Llobregat, Olesa de Montserrat, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans i el Consell Comarcal del Baix Llobregat) i enguany la ciutat amfitriona n’és el Prat de Llobregat.

Es tracta d’un projecte que concreta la voluntat de promoure la igualtat d’oportunitats de dones i homes en la creació literària i el pensament de les dones, un dels àmbits culturals i socials on les dones històricament han estat relegades a ser invisibles i a utilitzar pseudònims.

En aquesta edició, la ciutat amfitriona, el Prat de Llobregat, es marca com a fita a assolir eixamplar la població beneficiària i aconseguir que un gran nombre de dones se’n facin ressò. Per fer-ho han organitzat tallers d’escriptura, com el ja consolidat que es va celebrar al Prat a l’abril 2013, i d’altres activitats comunitàries relacionades amb la promoció de la lectura, la recuperació de la memòria i genealogia de les dones en la literatura, i la creació del pensament al llarg de la història.

El termini per presentar les obres acaba a les 14 h del dilluns 23 de setembre de 2013 i les bases que regulen la participació están publicades als webs dels municipis organitzadors, al bloc del Premi i a la pàgina de Facebook del Premi.

Una mostra del treball en xarxa dels Ajuntaments del Baix Llobregat

El Premi Literari Delta és una mostra del treball en xarxa i de l’esforç conjunt dels municipis organitzadors en la lluita per assolir uns graus més alts d’igualtat per part de les dones al Baix Llobregat.

Els seus orígens es remunten a l’any 2000, quan els ajuntaments i les biblioteques de Castelldefels, El Prat de Llobregat, Gavà, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans i Sant Boi de Llobregat van acordar convocar el Concurs de Novel·la per a Dones Delta. La denominació “Delta” responia a la idea de reforçar els elements comuns entre els municipis organitzadors.

Després de 10 anys de vida del premi, el comitè organitzador s’ha ampliat fins a estar composat per 11 ajuntaments de la comarca: Begues, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, Gavà, El Prat de Llobregat, Olesa de Montserrat, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans; així com el Consell Comarcal.

La voluntat de les institucions organitzadores és seguir fomentant el Premi a través de la incorporació de  la resta de consistoris del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here