Durant aquest mes d’agost, cada dia descobrirem un nou municipi del Baix Llobregat. 30 localitats diverses: platja, muntanya, riu, nord, sud, delta…la riquesa paisatgística, cultural, gastronòmica i patrimonial d’una comarca per descobrir o redescobrir. Gaudeix de l’estiu al Baix Llobregat!

Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca és un municipi on es poden trobar, dins la seva dinàmica de ciutat emergent, petits espais i racons de gran valor turístic i arquitectònic.

El campanar del segle XVIII de l’església és el monument més emblemàtic de la ciutat, però també es pot gaudir de l’estil modernista de la casa Pedemonte, d’alguns portals i carrers del nucli antic i de la masia de Can Preses.

Els moderns parcs situats a tots els barris de la ciutat i l’espai natural i esportiu de Can Salvi, són bons exemples d’una ciutat rica i variada en colors i indrets interessants per visitar.

Itineraris

Sant Andreu de la Barca té un termini municipal molt petit, uns 5 quilòmetres quadrats. Però malgrat aquest tamany tant reduït, compta en un terç de la seva superfície amb bosc i espais naturals.

Estem davant un espais naturals que es poden completar amb itineraris urbans, també amb llocs interessants i amb vistes magnífiques.

Dins del terme de Sant Andreu de la barca i entorns es poden realitzar una sèrie d’itineraris per espais naturals sempre plaents de fer.

El Baix Llobregat

Una envejable ubicació geogràfica situa el Baix Llobregat a poc més de 15 minuts del centre de Barcelona. Amb l’aeroport al seu territori, la completa xarxa de comunicacions -tant per ferrocarril com per carretera- i la gran diversitat d’equipaments i d’activitats que ofereix, fan del turisme una de les seves millors armes.

Mar, riu i muntanya defineixen el territori. Als més de 15 km d’extenses platges de què disposa, s’afegeixen les serralades del Garraf, l’Ordal, Collserola i la majestuosa muntanya de Montserrat, idònies per al senderisme i les activitats a la natura; i el riu, en el seu tram final, origina el delta del Llobregat, d’incalculable valor i riquesa ecològica.

El Modernisme, emblema comarcal, està representat per l’església que Antoni Gaudí construí a la colònia Güell. Els punts d’interès són variats i abundants: des de termes romanes fins a palaus del XIX, d’espectaculars coves a colònies tèxtils.

Una rica gastronomia basada en producte autòctons amb denominació d’origen, manifestacions culturals i festes tradicionals (algunes d’interès nacional), així com una infraestructura turística de qualitat, converteixen el Baix Llobregat en comarca de caràcter i marcada personalitat. Possibilitats múltiples, contrastos sorprenents i descobriments continus fan que visitar-la sigui obligat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here