La xarxa de concerts tornarà a la tardor amb noves actuacions a Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, l’Hospitalet de Llobregat i Viladecans, amb noms ja confirmats com els de Big Mama 25è aniversari & Taller de Músics All Stars; Esclat Gospel Singers; Astrio; Dani Nel·lo; Ignasi Terraza trio o Manel Camp & Llibert Fortuny & Mireia Farrés “JazzNadal”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]C[/dropcap]ontraBaix és una xarxa de programació musical a diverses ciutats que implica diferents associacions, sales privades i administracions locals. Ha programat i programa concerts en localitats com Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, Viladecans, Esparreguera, El Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Begues, Cornellà, Castellbisbal o L’Hospitalet de Llobregat; articulant el seu discurs musical des del jazz fins al blues passant per la cançó d’autor, el folk o les world music. Músiques per escoltar de petit i mitjà format.

ContraBaix proposa que amb productes de qualitat i amb treball conjunt entre administracions i associacions és possible crear oferta de difusió cultural professional estable generant consum i demanda de cultura

ContraBaix va ser distingit amb el guardó de Millor Iniciativa Comarcal a la IV edició dels Premis de Reconeixement Cultural 2005, reconegut per la junta directiva de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya l’any 2006 per la seva tasca per la música en directe, i també va guanyar el Premi a la Creativitat en Música dels Premis Ateneu 2010.

A més, a la tardor celebren el desè aniversari de ContraBaix a Molins de Rei, que commemoraran amb una marxing band especial a la Festa Major de la vila i un concert especial al mes de desembre a la Traska Truska.

El primer concert de la temporada: MATTHEW SIMON QUARTET “CONTINENTAL BLUES”

 27 DE SETEMBRE. 21 H ATENEU SANT FELIU DE LLOBREGAT. 8€ AMICS DE CONTRABAIX I SUBSCRIPTORS D’elBaix.cat 9€ ANTICIPADA (12€ A TAQUILLA)  COMPRAR ENTRADES

S’han ajuntat 4 dels millors músics del panorama del jazz estatal per presentar-nos aquest projecte liderat pel conegut trompetista californià Matthew Simon. En aquesta aventura en format de Quartet, Matthew ens presenta un recorregut per la història del jazz des de la visió dels trompetistes: de Louis Armstrong a Freddie Hubbard, Chet Baker, Lee Morgan, Clark Terry, Kenny Dorham, Roy Aldridge, Clifford Brown, Miles Davis, Harry “Sweets” Edison…. Matthew però, no observa només els temes que ells solien tocar, sinó que també s’atreveix amb composicions o arranjaments de diversos trompetistes.

La música del quartet està influïda per la tradició del jazz americà; s’hi poden apreciar les arrels i el jazz més clàssic, el bop, el hard-bop i també pinzellades del jazz més contemporani. Alguns dels temes inclosos en el disc són “Caravan”, de Juan Tizol & Duke Ellington, “Move” de Miles Davis, “A night has a thousand eyes” de Jerry Brainin, “You don´t know what love is”, “Mazl”, “Continental Blues”, “On the Sunny side of the street” … tots interpretats amb la personalitat d’aquest quartet i amb una gran comunicació amb el públic.

Un sò fresc i pur amb la coneguda sonoritat de la trompeta i del flugelhorn d’en Matthew Simon.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here