Durant aquest mes d’agost, cada dia descobrirem un nou municipi del Baix Llobregat. 30 localitats diverses: platja, muntanya, riu, nord, sud, delta…la riquesa paisatgística, cultural, gastronòmica i patrimonial d’una comarca per descobrir o redescobrir. Gaudeix de l’estiu al Baix Llobregat!

Sant Climent

A només a 15 quilòmetres de Barcelona, entre Sant Boi i Viladecans, Sant Climent està envoltat , entre d’altres, per la muntanya de Sant Ramon, al damunt de la qual hi ha l’ermita del mateix nom, dividint els termes dels tres municipis.

Situat a la vall de les rieres de les Comes, del Querol i de Salom, té els seus accessos per dues carreteres comarcals (BV.2003 i BV.2004) que s’uneixen al mig del poble, l’una procedent de Viladecans i l’altra de Sant Boi.

Destaca la tradicional Fira de la Cirera, que se celebra anualment el primer cap de setmana de juny. 

La primera notícia 970 que tenim del poble correspon a una donació que rep el monestir de Sant Cugat, en que es menciona “ipso manso qui est casale” que limita amb el camí de Sant Climent, a l’Eramprunyà. El fet de que es mencioni el nom de la parròquia evidencia la seva existència en aquesta data.
En el seu estat actual, la masia és constituïda per un complex d’edificis. La casa principal és la masia característica d’aquesta zona del Baix Llobregat: planta basilical, amb pla terreny, pis i golfes.
 
 
El nostre Museu d’Eines del Pagès vol retre un homenatge afectuós a unes dones i uns homes, els nostres pares, els nostres avis, i més enllà, que varen treballar de valent el mitjà del qual disposaven: la terra, i la treballaren com podien, com sabien i amb el que tenien.

El Baix Llobregat

Una envejable ubicació geogràfica situa el Baix Llobregat a poc més de 15 minuts del centre de Barcelona. Amb l’aeroport al seu territori, la completa xarxa de comunicacions -tant per ferrocarril com per carretera- i la gran diversitat d’equipaments i d’activitats que ofereix, fan del turisme una de les seves millors armes.

Mar, riu i muntanya defineixen el territori. Als més de 15 km d’extenses platges de què disposa, s’afegeixen les serralades del Garraf, l’Ordal, Collserola i la majestuosa muntanya de Montserrat, idònies per al senderisme i les activitats a la natura; i el riu, en el seu tram final, origina el delta del Llobregat, d’incalculable valor i riquesa ecològica.

El Modernisme, emblema comarcal, està representat per l’església que Antoni Gaudí construí a la colònia Güell. Els punts d’interès són variats i abundants: des de termes romanes fins a palaus del XIX, d’espectaculars coves a colònies tèxtils.

Una rica gastronomia basada en producte autòctons amb denominació d’origen, manifestacions culturals i festes tradicionals (algunes d’interès nacional), així com una infraestructura turística de qualitat, converteixen el Baix Llobregat en comarca de caràcter i marcada personalitat. Possibilitats múltiples, contrastos sorprenents i descobriments continus fan que visitar-la sigui obligat.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here