Segons la llei 16/2002 de protecció contra la contaminació acústica, els ajuntaments han d’elaborar i aprovar els mapes de capacitat acústica dels seus municipis

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]es de l’Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental es dóna suport tècnic i econòmic als ajuntaments per a la realització d’ aquests mapes.

Els municipis d’Argentona, Sant Vicenç dels Horts, Sant Climent de Llobregat i Teià han estat receptors de mapes de soroll i de propostes de mapes de capacitat acústica.

Abans de fer la proposta del mapa de capacitat es realitzen  els mapes de soroll. Aquests mapes de soroll reflecteixen la situació acústica existent al municipi, tant pel que fa al període diürn com nocturn. Es situen uns punts representatius de cada una de les zones del municipi i es realitzen mesuraments de soroll de curta durada -15 minuts- i  de llarga durada -24 hores-  que permetran fer els mapes de soroll de dia i de nit.

Els Decrets 245/2005 i 176/2009, regulen la zonificació acústica del territori, i fixen els criteris per elaborar les propostes del mapa de capacitat del municipi.

Els mapes de capacitat són una proposta, un objectiu a assolir i estan basats en els mapa d’usos del sòl del municipi.

Per tal de poder determinar si hi ha zones que presenten superacions de soroll, es fan les diferències entre el mapa de capacitat acústica i els mapes de soroll i així es poden conèixer on estan situades les àrees de superacions de soroll, tant en la situació diürna com nocturna.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here