Els arqueòlegs esperen trobar més restes en nous punts d’aquesta cova baixllobregatina. En les excavacions realitzades amb anterioritat aparegueren nombrosos materials ceràmics, de tipologies diverses: ceràmica llisa i amb decoracions cardials, incisions i acanalats; diverses troballes arqueològiques que es remunten a més de 4.000 anys abans de Crist

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]D[/dropcap]es del dilluns, 26 d’agost, s’ha posat en marxa la cinquena campanya d’excavació arqueològica a la Cova Bonica de Vallirana, a càrrec del Grup de Recerca del Quaternari (GRQ) de la Universitat de Barcelona.

Les tasques d’excavació, mostreig, documentació i consolidació d’aquesta campanya les realitzen els arqueòlegs Joan Daura, Mireia Pedro i Francesc Xavier Oms i s’espera que, amb noves excavacions en nous punts, augmentin les troballes d’aquesta cova tan sorprenent.

La campanya de 2012 va sorprendre amb la troballa de noves restes de fa 4.000 anys, vinculades segurament a l’ús de la cova com a lloc d’enterrament. Anteriorment ja s’havien trobat restes de ceràmica, sílex i d’ornaments d’uns 7.000 anys d’antiguitat, corresponents al neolític antic.

L’Ajuntament de Vallirana ha senyalitzat amb diversos cartells la ubicació de la Cova Bonica per a facilitar la seva localització als arqueòlegs que hi treballen, però l’entrada és restringida a persones autoritzades. Les restes prehistòriques trobades corresponents al neolític antic, actualment es poden veure al Museu Arqueològic de Catalunya i al Museu de Gavà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here