El Govern confia que la justícia confirmarà l’adjudicació de l’ATLL a Acciona, però acatarà la sentència dels tribunals

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]T[/dropcap]ots els grups de l’oposició van carregar ahir de nou contra l’adjudicació d’Aigües Ter-Llobregat a Acciona, i van demanar fer marxa enrere en el procés.

Jordi Terrades (PSC) va parlar d’una suma de despropòsits”, mentre que Albert Rivera (C’s) ho va titllar de “nyap”.

José Manuel Coto (PPC) va demanar responsabilitats polítiques si la justícia dóna la raó a Agbar, i Salvador Milà (ICV-EUiA) va constatar que fins i tot el Govern sap que ja està “en fals” i per això intenta tranquil·litzar els inversors a través de visites i cartes.

Fins i tot ERC va reconèixer que aquest procés no respon al seu model

Per la seva banda, el Govern va defensar que confia en que la justícia confirmarà l’adjudicació d’Aigües Ter-Llobregat a Acciona, però que “acataria” la sentència de la justicia, fos quina fos.

Així ho van afirmar els consellers de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, en la seva compereixença d’ahir al Parlament.

Els representants de l’executiu van insistir que excloure Acciona de la gestió d’ATLL lesionaria l’hisenda pública, ja que l’operació ha suposat un ingrés de 298 milions d’euros a la tresoreria de la Generalitat i un impacte potencial de 995 milions en la concessió de 50 anys.

A més, Vila va advertir del “risc” sobre el subministrament del servei que suposaria apartar Acciona de la gestió d’ATLL.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here