Durant aquest mes d’agost, cada dia descobrirem un nou municipi del Baix Llobregat. 30 localitats diverses: platja, muntanya, riu, nord, sud, delta…la riquesa paisatgística, cultural, gastronòmica i patrimonial d’una comarca per descobrir o redescobrir. Gaudeix de l’estiu al Baix Llobregat!

Viladecans

Hi trobem quatre entorns diferenciats:

  • Costaner, amb 2,5 quilòmetres de platja i la reserva natural del Remolar-Filipines del delta del Llobregat (amb centre d’informació i observatoris d’aus).
  • Muntanyenc: serra de Marina i turó de Sant Ramon, idonis pel senderisme.
  • Construccions d’interès al casc antic: torre del Baró -del XIV-, Modolell -del XVI-, i Roja -del XII-XIII-, i una ermita romànica anterior al 1059.
  • I nova zona urbana, amb l’ATRIUM, centre esportiu i cultural amb teatre-auditori (amb la millor caixa escènica de Catalunya).

Al calendari de celebracions destaca el Festival Internacional de Teatre al Carrer i el de Músiques del Món (ambdós al juliol).

Itinerari de l’espai natural Remolar-Filipines

Aquest és un itinerari destinat a tot tipus de públic interessat per la descoberta de la natura.  El  seu  recorregut transcorre per la Reserva Natural del Remolar-Filipines i la seva zona d’influència. Sí accediu en cotxe, els caps de setmana i els mesos d’estiu haureu d’estacionar el vehicle al pàrquing habilitat al costat nord de l’estacionament de taxis de l’aeroport.La carretera de la Vidala es converteix els caps de setmana i l’estiu en un itinerari per a vianants i bicicletes.

És una ruta adequada per a totes les edats, ja que és fàcil de fer, amb poca distància i poc desnivell i en aquesta es pot observar la flora i fauna autòctona del Delta del Llobregat. Està adaptada a cadira de rodes.

A l’inici hi ha el mirador de la Reguera Salobrosa, que permet una bona panoràmica de la capçalera del Braç de la Vidala. Des d’aquí, i al llarg del recorregut fins al centre d’informació trobareu pantalles per observar la fauna amb informació ornitològica, punts per a reposar i un aguait elevat.

Al centre d’informació us explicaran el possibles itineraris que hi ha i les darreres novetats, tant de floració com de fauna. A pocs metres s’inicia el recorregut de la Maresma de les Filipines. El camí creua la Vidala i el cos central de l’estany del Remolar.

Seguim el camí que ens porta a l’aguait de la Maresma, seguim les indicacions de Prat d’orquídies i ens trobem en una placeta envoltada de plantatge crassifoli on podem observar una de les majors concentracions i diversitat d’orquídies del Delta.

Seguim les indicacions de l’aguait de la Maresma fins a un trencall que gira a la dreta i que ens porta a una pantalla d’observació de la Vidala Vella. Tot seguit arribem a l’aguait  de la Maresma.

Tornem pel mateix camí seguint les indicacions de sortida, però al costat de l’Estació Biològica ens desviem a la dreta fins a una altra pantalla d’observació.

Tot resseguint el camí trobem les indicacions que ens porten a l’aguait de la Bassa dels Pollancres.

Finalitzarem el recorregut tornant al Centre d’informació.

El Baix Llobregat

Una envejable ubicació geogràfica situa el Baix Llobregat a poc més de 15 minuts del centre de Barcelona. Amb l’aeroport al seu territori, la completa xarxa de comunicacions -tant per ferrocarril com per carretera- i la gran diversitat d’equipaments i d’activitats que ofereix, fan del turisme una de les seves millors armes.

Mar, riu i muntanya defineixen el territori. Als més de 15 km d’extenses platges de què disposa, s’afegeixen les serralades del Garraf, l’Ordal, Collserola i la majestuosa muntanya de Montserrat, idònies per al senderisme i les activitats a la natura; i el riu, en el seu tram final, origina el delta del Llobregat, d’incalculable valor i riquesa ecològica.

El Modernisme, emblema comarcal, està representat per l’església que Antoni Gaudí construí a la colònia Güell. Els punts d’interès són variats i abundants: des de termes romanes fins a palaus del XIX, d’espectaculars coves a colònies tèxtils.

Una rica gastronomia basada en producte autòctons amb denominació d’origen, manifestacions culturals i festes tradicionals (algunes d’interès nacional), així com una infraestructura turística de qualitat, converteixen el Baix Llobregat en comarca de caràcter i marcada personalitat. Possibilitats múltiples, contrastos sorprenents i descobriments continus fan que visitar-la sigui obligat.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here