El primer secretari del PSC va acusar ahir a Mas de canviar d’opinió sobre la consulta perquè “està condicionat” per Junqueras i va dir que preferia “el president d’ahir” -referint-se a l’entrevista de dijous en que Mas va parlar de les eleccions plebiscitàries-; “perquè aposta per un procés pactat amb l’Estat i amb un calendari flexible”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l primer secretari del PSC, Pere Navarro, va visitar ahir la capital del Baix Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, des d’on va acusar el president de la Generalitat, Artur Mas, de generar “confusió” al voltant de la consulta sobre el futur polític de Catalunya perquè “canvia de criteri d’un dia a l’altre”.

Segons Navarro, l’actitud de Mas es deu a que “està condicionat” pel líder d’ERC, Oriol Junqueras. Navarro va valorar així les declaracions del president de la Generalitat, que ahir va insistir en la idea de convocar la consulta l’any 2014 “sí o sí”.

Dijous en canvi, en una entrevista, s’interpretava que deixava la porta oberta a unes eleccions plebiscitàries el 2016: “Ens agrada el president d’ahir”, va dir Navarro, perquè aposta per un procés pactat amb l’Estat i un calendari flexible.

Vallirana

Fa 25 anys que el municipi de Vallirana reclama unes obres que han de servir per millorar la mobilitat i la comunicació del municipi. Tal i com va comentar Navarro en la visita que va tenir lloc ahir a Vallirana amb l’equip de govern i membres de l’executiva del PSC a la localitat, “la variant ha de ser una prioritat per a Catalunya, doncs suposa una oportunitat, una millora de les comunicacions i eliminar el problema del tràfic que envolta el centre de la població”.

Les obres que actualment resten aturades (els túnels per exemple estan complerts a un 60% de la seva longitud) costen al govern uns 600 mil euros a l’any. Per això ahir, els i les socialistes de Vallirana van tornar a exigir que “els treballs desencallin i que s’acabin de construir els túnels”

Navarro també va visitar les zones afectades per l’incendi que va tenir lloc a finals de juliol.

L’alcaldessa Eva Martínez, va destacar que voldria que aquesta experiència serveixi per “millorar la seguretat i demanar al Govern de Catalunya que elabori un pla conjunt per a totes les àrees d’urbanitzacions que estiguin en contacte amb la natura”.

Sant Feliu de Llobregat

Més tard, a Sant Feliu de Llobregat, el primer secretari del PSC va reivindicar la “feina feta pels governs d’esquerres a Catalunya i Espanya per tal de soterrar les vies de ferrocarrils al pas per aquesta població”. Un projecte, que tot i els anys reivindicació i feina “ha quedat en un calaix i nosaltres continuarem reclamant que surti d’aquest calaix i tiri endavant”, va denunciar el primer secretari.

Mentre es continuen reivindicant les obres del soterrament, la Diputada del Baix Llobregat, Eva Granados i el Grup Municipal Socailista al Parlament, han presentat una proposta de resolució per instar al govern a instal·lar en l’actual pas de vianants un ascensor que connecti les dues voreres de l’estació.

Tal i com van assenyalar Navarro i Granados, actualment “les condicions són pèssimes, especialment per a les persones que tenen alguna discapacitat”. Per això es demana “de manera urgent l’ascensor per a que aquestes persones puguin utilitzar convenientment aquest mitjà de transport”.

Granados, per a seva banda va demanar a CiU i PP que “no continuï deixant de banda els temes que per als ciutadans són prioritaris”. La diputada baixllobregatina va assegurar que els ciutadans ja estan farts de sentir parlar de “sobirania i consulta, i no dels seus problemes reals”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here